RECENSIE: The Forecast - Late Night Conversations

forecast-latenightconversat
2005-06-27 Stiekem heb ik soms wel eens behoefte aan wat toegankelijkere muziek, tussen al dat hardcore en metalen geweld. Normaal is het dan altijd een drastische verandering. UB40 of Bob Marley galmt hier op dat soort dagen door de speakers. Late Night Conversations is de naam van de cd die ik op dit moment draai, want met zo’n warme dag als deze ben ik wel toe aan wat kalmte. The Forecast heeft hier een full length mee afgeleverd. Zoals het verhaal hierboven al aangeeft, is dit weer eens wat anders dan wat ik normaal voorgeschoteld krijg. Nieuwsgierig plaats ik het cd’tje in mijn cd-speler.

De cover van de cd doet me al het een en ander vermoeden. Een afgelegen stal in het weiland, omgeven door een donkere, bergachtige omgeving. Met het nummer Seating Subject To Availability wordt de aftrap op deze cd verzorgd. Een erg fris geluid, en een mooie cleane zang. The Forecast trakteert ons hier op een mix van indierock en punk, maar schijnbaar valt The Forecast onder het kopje ‘Post Hardcore’. Ik heb geen enkele cd in mijn kast staan dat ook in dat genre valt, maar als het allemaal klinkt als dit openingsnummer, zit het wel snor. These Lights, wat tevens de single van de band is, volgt. Ook dit nummer ligt lekker in het gehoor. Lekkere zanglijnen, mooie melodieën, en lekkere ‘poppy’ gitaar-stukjes. Beide gitaristen en de bassiste verzorgen de zang, en vooral de vrouwelijk zang komt goed uit de verf. Verwacht hier geen brullende vocalen, geen scheurende gitaren en kletterende basgitaar-stukken. Ook nummers als Fade in Fade out en Late Night Conversations klinken leuk. Na de eerste keer luisteren van de cd kan ik ook niets anders zeggen dan dat The Forecast hier een leuke cd aflevert. Enige puntje van kritiek is de eentonigheid. Je hebt als luisteraar als snel het gevoel dat je naar één lang nummer zit te luisteren. Wel een leuk nummer, maar dat kan nooit de bedoeling van de cd zijn geweest dunkt me. Over het algemeen is Late Night Conversations een leuke cd in zijn genre, maar het steekt er niet met kop en schouders bovenuit. ‘Iets meer brinta pap eten’, zouden de boeren hier in het dorp zeggen, en dan gaat het helemaal goed komen met The Forecast.

Leuk dat Victory Records tegenwoordig niet alleen op zoek is naar hardcore talent, maar ook andere bands een kans gunt. Waar vroeger veel hardcore releases werden uitgebracht, worden er tegenwoordig meerdere genres aan het daglicht gesteld. En het is maar goed dat er wat labels zijn die zo te werk gaan, want anders was deze band voor mij een geheel onbekende gebleven. Dat zou zonde zijn, want tussen al die ‘herrie’ in is dit een leuke band om even op uit te rusten.
Recensent:Maarten Artiest:The Forecast Label:Victory Records
uselessid-redemption

Useless ID - RedemptionUseless ID doet erg Amerikaans aan, maar verrassend genoeg komen ze uit...

darkesthour-undoingruin

Darkest Hour - Undoing Ruin Momenteel is emo-core hét muziekgenre onder de alternatieve jeugd. De bands...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT