RECENSIE: Useless ID - Redemption

uselessid-redemption
2005-08-08 Useless ID doet erg Amerikaans aan, maar verrassend genoeg komen ze uit Israël. De band bestaat dit jaar tien jaar, en het album Redemption is alweer het vijfde dat de band heeft uitgebracht. Het eerste album sloeg aan over de hele wereld, en de band begon toen met het eigen platenlabel Falafel Records, waar ze hun tweede en derde album op uit brachten. Dankzij The Ataris werd het derde album ook op platenlabel Kung Fu Records uitgebracht, en sindsdien gaat het steeds beter.

De vijfde cd van Useless ID is anders dan de vorige. Ze hebben naar eigen zeggen hun sound en inhoud veranderd. Misschien verwerven ze met dit beter bereikbare album voorgoed naamsbekendheid. Ze hebben in ieder geval de capaciteit en potentie die er voor nodig is. Op het album zijn alleen maar eigen geschreven nummers terug te vinden. Alles klinkt even energiek, vrolijk, vrijwel zorgeloos en gestructureerd chaotisch, met veel afwisselende ritmes en melodie. Naast het politiek getinte nummer State Of Fear, dat ook terug te vinden is op het verzamelalbum Rock Against Bush 2, gaan de nummers op het album niet bepaald over diepzinnige onderwerpen. State Of Fear is de protestsong van het album; ze geven aan niet achter de oorlog te staan, en ze zullen er ook niet aan mee doen.

Ook al zijn de teksten dus niet altijd even opgewekt, stilzitten en niet vrolijk worden wordt je bij het beluisteren van deze cd onmogelijk gemaakt.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Useless ID Label:Kung Fu Records
imagetreason-railviewep

Image Treason - Railview EPImage Treason heeft momenteel een drukke tour met Agresión achter de rug....

forecast-latenightconversat

The Forecast - Late Night Conversations Stiekem heb ik soms wel eens behoefte aan wat toegankelijkere muziek, tussen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT