RECENSIE: The Vandals - Shingo Japanese Remix Album

thevandals-shingojapaneseremixalbum
2005-12-16 Hoewel remixen soms gezien kunnen worden als een slap aftreksel van het orginele nummer, werkt het in het geval van The Vandals erg vernieuwend en op een positieve manier verrassend. Alle remixen op Shingo Japanese Remix Album zijn gemaakt door Shingo Asari. Hij is een Japanse dance-punk mix master en de helft van het Japanse duo Panda, No Panda. Hij heeft verschillende cd’s en dvd’s van The Vandals in de remix gegooid.

Shingo voegt unieke instrumenten, sounds en grooves aan het album toe. Hij maakt onder andere gebruik van saxofoon solo’s. Mede daardoor is het album een vaardige mix geworden van punk, dance, hip-hop, jazz, pop en rap, met ook duidelijk aanwezige drum ’n bass invloeden. Ondanks dat er ook wel erg overactieve nummers in zitten als Lord Of The Dance is het merendeel meer dan goed gedaan.

Het nummer Little Weirdo doet denken aan de muziek van The Prodigy, terwijl jazz een grote invloed op Appreciate My Honesty heeft, en ook een muzikaal intermezzo dat helemaal buiten de stijl van het nummer lijken te vallen maar tegelijkertijd ook perfect past. Dat laatste geldt trouwens eigenlijk voor de hele cd. En aan het eind van het album, een beetje verborgen, is zelfs een gecoverde sample van Summer Lovin uit de film Grease te vinden.

Shingo Japanese Remix Album klinkt niet als The Vandals zoals we ze gewend zijn, maar dit album is wellicht beter bereikbaar voor een ander of breder publiek. Er komt een heel nieuw gevoel op je af bij het luisteren naar deze cd van The Vandals. Het album kan best ervaren worden als iets waar je gewend aan moet raken.
Kortom; The Vandals hebben met het uitbrengen van dit album een gewaagde zet gedaan, die zeker wel geslaagd is, en hopelijk ook goed ontvangen zal worden.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:The Vandals Label:Kung Fu Records
loot-bigfish

Loot - Big FishNooit geweten dat je in Utrecht en omstreken uitgestrekte woestijnvlaktes...

dresdendolls-paradise

The Dresden Dolls - Paradise Je moet het ijzer smeden wanneer het heet is. Krap een jaar na het titelloze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT