RECENSIE: Loot - Big Fish

loot-bigfish
2005-12-21 Nooit geweten dat je in Utrecht en omstreken uitgestrekte woestijnvlaktes had. Toch zou je dat bijna gaan denken na het beluisteren van Big Fish van het Utrechtse Loot. Niet dat alle tracks de woestijnsfeer van het legendarische Kyuss ademen, maar toch. Bijvoorbeeld het nummer You Know What To Do zal bij iedere Kyuss liefhebber de oren doen spitsen. Het nummer zou zelfs zo van een van de legendarische albums Welcome To Sky Valley of …And The Circus Leaves Town afkomstig kunnen zijn. En dit mag de band gerust opvatten als een compliment!

Loot is echter verre van een Kyuss kloon. De stonergroove staat dan wel centraal in hun repertoire, maar er komen ook tal van andere invloeden bovendrijven. Zo horen we invloeden van de Rollins Band doorsijpelen in het uitgesponnen Emptyheaded. Maar ook kan het zo zijn dat er totaal onverwacht een gelikt koortje voorbijkomt in One Man Boyband. Hoewel, gezien de titel van die song is dit misschien toch niet zo heel onverwacht.

Een van de sterkste nummers van het album is wat mij betreft Without The Chains. De band weet hier de vette groovende riffs in dienst van het liedje te houden. Samen met de sterke melodieuze zang klinkt dit nummer eigenlijk het meest af. De afwisseling van mooie melodielijnen met lekkere riffs werkt ook goed in To Share Is To Care.

Loot bestaat nu ruim vier jaar, en ‘Big Fish’ is haar eerste volwaardige album. Het moet gezegd dat het album zeker naar meer smaakt. De band weet bijna de volle tien tracks lang de aandacht vast te houden. Hopelijk is Big Fish dan ook de aanzet tot iets heel moois.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Loot Label:Freebird Records
pecanboulevard-almostthere

Pecan Boulevard - Almost TherePecan Boulevard, met bandleden uit Weert en Nederweert, is ooit begonnen als...

thevandals-shingojapaneseremixalbum

The Vandals - Shingo Japanese Remix Album Hoewel remixen soms gezien kunnen worden als een slap aftreksel van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT