RECENSIE: Terror - Always the Hard Way

Terror - Always the hard way
2006-09-14 Wie Terror niet kent, moet zich eigen eens nodig onder zijn kont schoppen. De band die de laatste jaren de spotlights op zich gericht kreeg, nadat ze een juweeltje van een cd uitbrachten met 'Lowest of The Low'. Alles, maar dan ook echt alles, klopte aan deze plaat. De agressie, het vlammende tempo en de hele hype die om Terror heen hing. Na een flink tal optredens over de hele wereld, besloten deze Amerikanen om een opvolger te maken, die naar eigen zeggen nog beter zou worden. Oke, nou was 'One With The Underdogs' niet slecht, maar LOTL overtreffen kon het eigenlijk al nooit meer. Gelukkig was de inhoud van deze plaat nog steeds hetzelfde, want alleen het vasthouden van het schijfje gaf je al energie zat om de Nijmeegse 4-daagse in record-tempo uit te lopen (nee niet afgelopen jaar).

De laatste jaren tourde Terror in mijn ogen een beetje te veel rond, waardoor de naam niet meer opviel in de massa andere bands. Dat Terror in het jaartal 2006 nog steeds brute riffs schrijft, en daar in flinke overdosis agressie aan toe voegt doet het nieuwe pronkjuweeltje 'Always The Hard Way' weer blijken. Met flink wat gasten op de cd verwerkt, en 14 nieuwe knallers, snoert Terror weer ieders mond door weer lekker eigenwijs zijn eigen ding te doen. Door platen als deze weet je weer waarom je je verbonden voelt met hardcore. Hierop kun je losgaan mensen, al je agressie van de dag even kwijt, of even lekker headbangend in de auto terug naar huis van het werk. Het label Trustkill heeft het nog steeds goed bekeken met Terror onder hun dakje, want deze band houd absoluut de naam hoog van de Amerikaanse platenmaatschappij.

Zolang de nummers als 'So Close To Defeat', Strike You Down' en 'Always The Hard Way', zul je mij niet horen klagen, en binnekort toch maar weer eens een showtje van deze mannen opzoeken. Agressie zat om weer even lekker te zwaaien met armen en benen zullen we maar zeggen!
Recensent:Maarten Artiest:Terror Label:Roadrunner Records
Neil Young - Living with War

Neil Young - Living with WarOp 4 mei 1970 werden bij een vreedzaam protest op Kent State University in...

David & The Citizens - Stop the tape

David & the Citizens - Stop the Tape! Stop the Tape! Sinds het jaar 2000 bestaat de band David & The Citizens uit de David in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT