RECENSIE: Terror - Keepers of the Faith

Terror - Keepers Of The Faith
2010-09-10 Keepers Of The Faith is alweer het vijfde album van de Amerikaanse hardcoreband Terror en opvolger van The Damned, The Shamed uit 2008. Terror is altijd zeer succesvol geweest als hardcoreband. Hun derde album Always the Hard Way bereikte plaats tien op de billboard in de Verenigde Staten. Terror is meer dan vijf individuelen die muziek maken. Frontman Scott Vogel zegt zelf over de plaat dat dit de cd is waar ze alles voor hebben gegeven en dat dit is Terror op z'n best is. Bereid je voor op een portie snoeiharde hardcore.

Opener 'Your Enemies Are Mine' laat direct horen hoe we Terror kennen. De luisteraar wordt meteen weggeblazen en aan de tekst te merken is zanger Scott Vogel nog steeds lekker opgefokt. Dit is dan wel het kortste nummer van het album, maar deze zal het live absoluut goed doen. Vuist in de lucht en meeschreeuwen! Na het eerste en het tweede nummer 'Stick Tight' gehoord te hebben, is het duidelijk dat Terror anders klinkt dan hun vorige albums. Absoluut niet negatief gezien, want na twee nummers is het al erg overtuigend en ze houden het tempo er goed in.

In 'Return To Strength' laat Vogel nog eens horen hoe hij over de wereld denkt. Nog steeds zo boosachtig als op de vorige albums is de openingszin "This world's a fucking nightmare!". In ‘The Struggle' zit er halverwege een gitaarsolo en het lijkt erop dat de gitarist zijn gitaar laat huilen. Een nummer met een melodielijn die de aanleiding kan zijn van een stevige moshpit. Titletrack 'Keepers Of The Faith' begint met een gesproken intro, want lijkt op een scene uit een film. Bij dit nummer neemt Terror duidelijk wat gas terug in vergelijking met de voorgaande tracks van dit album.

Het beste nummer op de plaat is ongetwijfeld 'The New Blood'. Het begint rustig voor Terror-begrippen, maar later wordt het tempo weer omhoog gesnoeid. De gitaarriffs zijn om je vingers bij af te likken. Slotnummer 'Defiant' is in het begin mono opgenomen, maar al gauw verandert dit in stereo en kan er nog eenmaal genoten worden van een Terror nummer. Dit album bewijst dat frontman Scott Vogel gelijk had: Dit is Terror op z'n best! Het album is erg innoverend en zal het live ook goed doen. Als ze deze lijn voorzetten kunnen de hardcore liefhebbers nog veel mooie schijfjes verwachten van deze Amerikaanse hardcoreband.
Recensent:Francis Pronk Artiest:Terror Label:Century Media
Malle Pietje and the Bimbo’s – La Vida Vulva

Malle Pietje & The Bimbos - La Vida Vulva Malle Pietje And The Bimbo’s is de afgelopen jaren een veel geziene band op...

Asphyx – Live Death Doom

Asphyx - Live Death Doom Het was voor de fans een enorme verrassing toen Asphyx in 2007 besloot...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT