RECENSIE: Terror - Rhythm Amongst the Chaos

Terror - Rhythm Amongst Chaos
2007-11-21 'Terror heeft hun naam in het cement binnen de hardcore- wereld geschreven. Zij zijn de beschermheren van old –school hardcore en brengen deze liefde over naar de nieuwe generatie metal en hardcore fans’. Hiermee begint het persbericht wat bij de nieuwe mini- cd van Terror bijgevoegd is.

Terror is dus een band die geen introductie meer behoeft. Heeft u nog nooit van deze band gehoord dan is dit muziekgenre ook niet aan u besteed en kunt u maar beter een andere recensie gaan lezen aanwezig op deze site.

Terror ademt, eet, drinkt en maakt hardcore. Zanger Scott Vogel hielp onlangs nog onze Nederlandse trots Born From Pain uit de brand door tijdelijk in te vallen voor Ché. Wie ooit een show van Terror heeft meegemaakt zal het volgende bekend in de oren klinken; I want to see people on eachother heads! I want to see some feet in the air!

Na deze introductie moet je onderhand wel door hebben dat het hier gaat om een grote naam. Deze grote naam komt echter met een klein album(pje). Rhythm Amongst The Chaos is een mini- cd die in totaal vijf nummers bevat. Titeltrack ‘Rhythm Amongst The Chaos’, ‘Disconnected’, ‘Vengeance Calls On You’, ‘Arms Of The Truth’ en het laatste nummer ‘Kickback’.

Deze cd is in het leven geroepen om wat terug te doen voor de fans die deze band door al hun goeie maar vooral slechte tijden hebben gesteund. Medio 2008 kunnen we een nieuwe full- length verwachten van Terror maar tot die tijd moeten we het doen met deze vijf tracks, wat helemaal niet zo erg is.

Ook al is de cd net afgelopen als je er in komt, het blijft een echte Terror cd. Snelle drums, emotioneel schreeuwende Scott Vogel en agressieve teksten zijn opnieuw in de blender gegooid en het sapje wat eruit komt smaakt naar meer in een groter glas.

Jongens; schiet maar op met die full- length want wij kunnen niet meer wachten!
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Terror Label:Reflections Records
Serj Tankian - Elect the Dead

Serj Tankian - Elect the DeadSystem of a Down maakte anderhalf jaar geleden bekend de band voor onbepaalde...

Dave Gahan – Hourglass

Dave Gahan - Hourglass Als frontman van de legendarische band Depeche Mode bereikt zanger Dave...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT