RECENSIE: Bad Reaction - Had it Coming

Bad Reaction – Had It Coming
2008-05-10 Beïnvloed door Amerikaanse hardcore punkbands als Bad Brains, Blag Flag, Zero Boys, Adolescents, Gorilla Biscuits werd de groep Bad Reaction geboren. Dit in Los Angeles, zo’n zes jaar geleden.

De vier jongens brachten onlangs Had It Cominguit en is gevuld met de intentie om muziek te spelen van twintig jaar geleden, dit met een de hedendaagse blik. Dit heeft geresulteerd in negen nummers wat staat voor slechts vijftien minuten – wat inderdaad nummers rond de minuut betekent. Opvallend is dat dit een speciale overseas uitgave is, wat een combinatie is van hun bestaande The Plastic World en Dare To Be Dull. En uiteraard wordt deze release door Reflection Records gebracht.

Wetende dat het een combinatie is van twee 7” platen maakt het een beetje triest; het album bevat namelijk weinig nieuws, opvallends en is nog korter dan een gemiddeld toiletbezoek. In Amerika kan een grote vraag hiernaar zijn, in Europa (en Nederland) zijn er echter genoeg bands die gelijke muziek maken – en dan stukken beter.

Voor een debuutalbum had dit heel wat beter uit de verf kunnen komen, wellicht beter en meer geluk bij de volgende uitgave.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Bad Reaction Label:Reflections Records
Colin Meloy – Sings Live!

Colin Meloy - Colin Meloy Sings LiveIn januari 2006 deed Colin Meloy een korte solotournee door de Verenigde...

Trouble over Tokyo – Pyramides

Trouble Over Tokyo - Pyramides Vaak word er geroepen dat bands niet origineel zijn, dat het allemaal al een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT