RECENSIE: Annihilation Time - III, Tales of the Ancient Age

Annihilation Time – Tales Of The Ancient Age
2008-05-24 Annihilation Time is een vijftal uit Calfornia en is volgens de bio The most powerful band in the world at the moment. Je moet maar durven! De band is opgericht in 2001 en komt met hun derde cd Tales Of The Ancient Age op de proppen. Afgaande op de bandnaam en cd titel zou je een viking metal band verwachten. Niets is minder waar. De band maakt een smerig soort punkrock en is volgens de band een kruising tussen Sex Pistols, Black Flag, Thin Lizzy en Black Sabbath. Persoonlijk kan ik mij daar wel in vinden en wil daar Motorhead als invloed nog aan toe voegen. De muziek ademt een typische jaren zeventig sfeer. Ook het hele geluid is afgestemd op de rock en punk uit die periode.

De cd duurt iets meer dan een half uurtje en dat is voor mij wel genoeg. Het draait bij Annihilation Time vooral om het gitaarwerk. De twee gitaristen duikelen over elkaar heen om de best mogelijke riffs en solo's naar voren te brengen. Misschien dat ze volgende keer ook eens moeten proberen wat meer aandacht aan de songs te geven. Want hoe vaak de cd ook zijn rondjes draait het wil de meeste songs maar niet lukken om zich in mijn hersenpan te nestelen. Uitzonderingen daargelaten zoals de prima opener 'Splash Back' en 'Get A Job'. De meeste nummers gaan in een zelfde tempo en dat gaat op den duur wat vervelen. Jammer omdat de muzikale prestaties van de band prima zijn. Zanger Jimmy heeft een lekkere gore punk strot en gitarist Graham Clise bedenkt mooie solo's. Maar alleen daarmee red je het gewoon niet.

Omdat de intentie en de vorm van de band goed zijn kan ik nog wel tot een kleine voldoende komen. Maar dan is de koek wel op. Ik ben bang dat Annihilation Time op deze manier een band in de marge blijft en alleen door punk liefhebbers gewaardeerd wordt. Met deze muzikanten moet er meer inzitten. Het komt er nu nog niet helemaal uit.
Recensent:Jan Didden Artiest:Annihilation Time Label:Reflections Records
Laberinto ft. Osdorp Posse – The World Might Suck

Osdorp Posse - ft. Laberinto - The World Might Suck...De hardcore hiphoppers van de Osdorp Posse staan al zo'n 20 jaar garant...

The Peacocks  - Gimme More (The Best of the rest & leftovers)

The Peacocks - Gimme More (The best of the rest & leftovers) Gimme More is in tegenstelling tot wat je zou kunnen verwachten geen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT