RECENSIE: Cloak / Dagger - We Are

Cloak/Dagger – We are...
2007-11-18 Reflections Records is zo’n dertien jaar geleden begonnen als een kleine fanzine en groeide al snel uit tot Europa’s bekendste hardcore zine. Een aantal jaar na oprichting (1998) vond er een grote verandering plaats wanneer er besloten werd een 7” compilatie cd bij één van hun uitgaves te doen. Het werd een succes en de geboorte van Reflections als een record label vond niet veel later plaats. Momenteel zijn ze niet te stoppen en is het uitgegroeid tot het grootste hardcorelabel in Europa!

Bands die bij het label zitten/zaten lopen erg uiteen, dit van Face Tomorrow tot Terror en sinds kort ook Cloak/Dagger. Wat naast een Marvel Comic ook een band blijkt te zijn, deze bestaand uit leden van Count Me Out (staight edge hardcore) en Striking Distance (hardcore punk). Dit jongste lid bracht onlangs We are.. uit en stelt zichzelf netjes voor aan het publiek in veertien nummers, wat staat voor slechts vijfentwintig minuten – wat inderdaad nummers rond de minuut betekend.

Inspiratie is vanaf de eerste klank duidelijk: Minor Threat en Black Flag. Het debuutalbum gaat terug naar vroege hardcore dagen van Washington DC en voegt wat aroma toe van de post-hardcore uit de medio-'90s scène. Het nadeel van de Amerikaanse band is de snelheid en agressie op het album, er is geen moment rust en nummer na nummer wordt er keihard geknald. Hoe leuk het album ook zijn mag, veel luisterbeurten op een dezelfde dag zal het hierdoor bij mij niet krijgen.

De personen die dachten dat hardcore dood was en is overgenomen door jonge bandjes met hippe kapsels worden ongelijk bewezen. Cloak/Dagger zet dit genre neer zoals het ooit bedoeld was heel heel lang geleden. We are.. is een plaat waar de oude fans verliefd op zullen worden, maar de jongere fans weinig mee zullen kunnen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Cloak / Dagger Label:Reflections Records
Can – Anthology, Remastered Edition

Can - Anthology - Remastered EditionEind jaren ‘60 ontstond in het toenmalige West-Duitsland een beweging van...

Mondo Leone – Open Deuren Naar Geluk

Mondo Leone - Open Deuren naar Geluk Leon Giesen begon zijn muzikale carrière als bassist in de legendarische...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT