RECENSIE: run,WALK! - Peekay

run, WALK! - Peekay
2011-08-24 "Betaal met een bericht op Twitter of Facebook" staat er op de website van run,WALK! onder hun nieuwste wapenfeit. Na een mini-album en een eerdere instrumentale EP was een echte langspeler misschien een logische stap geweest, maar het is opnieuw een EP wat het daglicht ziet. Het Engelse tweetal heeft de kracht van social media ontdekt en snapt dat het gratis verspreiden van muziek, als publiciteitsmiddel voor concerten en merchandise, heel erg handig kan zijn. Met een muisklik en een willekeurig instelbare tekst, staan de drie nummers op de computer.

De drie nummers komen de stilte dichtmetselen tot een echte studioplaat, waaraan het tweetal dit jaar gaat werken, wordt uitgebracht. Dat run,WALK! van snelwandelen houdt bewijzen de nieuwe nummers ‘Virus’, ‘Peekay’ en ‘Throw Nothing At The Sea’. Het duo zit op het independent record label Holy Roar Records en past perfect in het rijtje. Het is namelijk een goede mix van mathcore-band Rolo Tomassi, hysterie-band Dananananaykroyd en punkand Gallows. De eigenaar van de populaire platenmaatschappij kwam na maandenlang smeken eindelijk eens kijken naar het tweetal en was meteen overtuigd.

De Engelse kids zijn op Peekay geen moment voorspelbaar en blijken weinig adem te hoeven halen. De hoeveelheid energie en passie is duidelijk hoorbaar in de korte nummers, waarbij ze met veel geschreeuw ver van het eerder uitgebrachte instrumentale wapenfeit zijn gaan staan. De muziek van zanger/bassist Matt P-Copley en drummer Tom Clements wordt vaak vergeleken met het Amerikaanse experimentele Lightning Bolt, waarmee ze liever niet meer vergeleken willen worden, maar overeenkomsten tussen de groepen zijn er zeker.

Door de korte duur van de plaat, volledig gebasseerd en vernoemd naar het boek The Power of One van schrijver Bryce Courtena uit 1989, en de hoeveelheid tempowisselingen is het moeilijk wennen aan het tweetal. Het tweetal uit Winchester doet het uiteraard expres, want voor makkelijk weghappen is het gewoonweg niet bedoeld. De new roars on the block hebben zichzelf na veel korte releases en een aantal bijdrages aan compilatie-werk helemaal klaar gestoomd voor het echte werk. De volgende Split 7” staat alweer gepland voor oktober, maar eerst gaan ze nog tweemaal Nederland platspelen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:run,WALK! Label:Holy Roar Records
The Upsessions – Below The Belt

The Upsessions - Below The BeltReggaeband The Upsessions probeert in Nederland al enkele jaren vaste...

Jay-Z & Kanye West (aka The Throne) – Watch The Throne

The Throne (Jay-Z & Kanye West) - Watch The Throne Iedere hip-hoplekkerbek wist dat Watch The Throne ooit zou komen. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT