RECENSIE: Unchained Breathing - I Force Myself

rsz_artwork.jpg
2012-03-13 Pig squealing, harde screams, enorme uithalen, uitgebreide mosh parts en geweldige meezingstukken zijn te horen op I Force Myself. De drie nummers zijn afkomstig van Unchained Breathing en hoewel de titel suggereert dat ze zichzelf hebben moeten dwingen, lijkt het geweldige enthousiasme en de veelvuldige inzet ze bijna vanzelf naar steeds grote hoogte te kunnen brengen.

De mannen komen uit Limburg, maar zingen niet in een dialect, maken geen carnavalsmuziek en zeggen ook niet op de PVV te hebben gestemd. De mannen uit de Mijnstreek weten op de EP een goede combinatie te maken van bestaande genregrootheden en een goede dosis Unchained Breathing. Ze weten perfect te doseren. De twee harde nummers worden bijgestaan door het instrumentale rustpunt ‘Interludium’ in het midden van de plaat.

De jonge band is een vriendenclub, maar wordt vooral aangevoerd door de broers Conner en Dimitrie van Dijk. Het tweetal paradepaardjes beklommen met hun vrienden reeds het podium van Pinkpop-festival Breakfest en deden mee aan de Pinkpop-webstrijd Nu Of Nooit, dat terwijl ze veel te expirimenteel, grensverleggend en hip zijn voor het festival in Landgraaf. De deathcore doet het ook veel beter in kleine concertzalen en dat weten ze; honderden shows zijn reeds gespeeld.

Unchained Breathing heeft de release momenteel gratis online aangeboden, maar zegt dat er alweer veel is aangepast. De bassist is bijvoorbeeld verruild en een toetsenist is aangetrokken. De band is momenteel actief als een vijftal en heeft ondertussen lang gewerkt aan een verbeterd geluid. De nieuwe single ‘Anthem’ is hiervan het bewijs, maar alsnog is I Force Myself ook het downloaden meer dan waard.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Unchained Breathing Label:Eigen Beheer
Cover Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman - De Beer Die Geen Beer Was

Anneke van Giersbergen en Martijn Bosman - De Beer Die Geen Beer Was The Bear That Wasn’t is een kinderboek uit 1946, geschreven door...

rsz_1952186567-1.jpg

Sanchez, The Devil & The Hierophant - Demo 2011 ”We maken tegenwoordig iets minder metal” , laten de heren en dame van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT