RECENSIE: Secret Handshake Club - KOHCTPYKTOP

SecretHandshakeClubKOHCTPYKTOP
2012-03-22 Secret Handshake Club zegt vaak ergens tussen de mathcoregroep Dillinger Escape Plan en de onsterfelijke popzanger Elton John te zitten en zo bewijst ook KOHCTPYKTOP. Niet alleen het saxofoongebruik valt op tussen de progressieve post-hardcore, maar ook een tweetal unieke samenwerking. De Jeugd van Tegenwoordig-rapper Faberyayo en Aestrid-zanger Bo Menning doen rustig mee.

De dertig minuten maken duidelijk dat damclubs, hockeyclubs en korfbalclubs jaloers mogen zijn op Secret Handshake Club, want saai is het zestal nooit. De band met onder andere ex-leden van Try Drowning heeft tien nieuwe nummers afgeleverd en deze worden allemaal aangevoerd door Jelmer Krauwer. De zanger is alleen in de soundscape ‘Cubicle Boy’ even stil en dat is eigenlijk een groot gemis.

De Utrechters hadden reeds voorprogramma’s van Rolo Tomassi, 36 Crazyfists, Therapy? en Shai Hulud op hun naam staan, wat de diversiteit ook ondersteept, maar werden ook bijvoorbeeld geselecteerd voor De Grote Prijs Van Nederland in 2011. Een grote doorbraak is er echter nooit geweest en zal er wellicht ook nooit komen, maar je snijdt jezelf natuurlijk ook flink in de vingers met zulke ontoegankelijke muziek en onuitspreekbare albumtitels.

Het wapenfeit, wat simpelweg ‘bouwer’ betekend, werd reeds opgepakt door VPRO’s Luisterpaal en is momenteel ook gewoonweg gratis te download vanaf de officiële bandwebsite. Maar dan wel in de ruil voor een post op je eigen Twitter of Facebook-account, maar dat is het zeker waard. De naam refereert naar een geheime groep, maar wanneer je zo’n mooie plaat aflevert dan verdien je het niet om geheim te blijven.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Secret Handshake Club Label:Eigen Beheer
rsz_1952186567-1.jpg

Sanchez, The Devil & The Hierophant - Demo 2011 ”We maken tegenwoordig iets minder metal” , laten de heren en dame van...

alheadsrisecdcover.jpg

All Heads Rise - No Hope No Cure Wanneer een independent record label uit het Poolse Krakau een band uit het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT