RECENSIE: Terror - The Damned, The Shamed

Terror – The Damned, The Shamed
2008-04-27 Er wordt hier verder geen woord vuil gemaakt aan een introductie van Terror. Als meneer Scott Vogel, zanger van Terror en eigenlijk ook nog eens de beste hardcore frontman ooit, deze cd zou moeten aankondigen zou hij een paar dingen te melden hebben. Deze dingen zullen voor iedereen die Terror live heeft mogen aanschouwen bekend zijn.

‘Deze cd is voor iedereen. Het maakt niks uit als je lang haar hebt of kort haar, het maakt niet uit of je punk bent, metal bent, hardcore bent of liever Britney Spears luistert. Het gaat erom dat je naar deze cd luistert.’ Gelukkig maakt Terror nog wel steeds hardcore muziek. Deze band is jarenlang op tour geweest en heeft inmiddels alweer hun vijfde plaat afgeleverd.

The Damned, Theh Shamed staat vol Terror ritme’s, Terror sing a longs en Terror mosh stukken. Verwacht van deze cd geen vernieuwing want daarvoor zijn deze mannen niet geboren. Het is simpel en vol emotie. De stem van Scott Vogel komt heerlijk naar voren op deze cd en ook gitarist Martin Stewart probeert hier en daar een ander gitaar riedeltje uit.

Absolute hoogtepunten op deze cd zijn het tragere ‘Betrayer’, het geweldige meezing nummer ‘Rise Of The Poisoned Youth’ en ook ‘Never Alone’ en ‘Let Me Sink’ maken dat deze cd al veel keren rond is gedraaid. Met een speeltijd van een half uur duurt deze cd niet lang. Maar we bekijken het positief, het glas is niet half leeg maar half vol. Daarom draait deze cd hier ook twee keer in één uur!

Mogen wij de mannen van Terror nog één tip geven; ‘Zorg dat de volgende plaat ook weer zo beukt.’ Als laatste zou meneer Vogel nog toevoegen dat deze cd eigenlijk maar voor één doel is gemaakt; ‘Stagedives, stagedives, stagedives, stagedives!’
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Terror Label:Century Media
Millencolin – Machine 15

Millencolin - Machine 15Er komt meer goeds uit Zweden dan gehaktballetjes en meubels, zo bewijst...

Tapes ’N Tapes - Walk It Off

Tapes 'n Tapes - Walk it Off Twee jaar na het indrukwekkende en veelbelovende langspeeldebuut The Loon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT