RECENSIE: Tapes 'n Tapes - Walk it Off

Tapes ’N Tapes - Walk It Off
2008-04-28 Twee jaar na het indrukwekkende en veelbelovende langspeeldebuut The Loon (2006), komt de uit Minneapolis afkomstige indierock-band Tapes ’N Tapes op de proppen met Walk It Off; een nogal moeilijk in het gehoor liggend album dat ook na verloop van tijd geen alom geslaagde indruk achterlaat, maar wel een aantal pareltjes bevat.

Aan de basis is alles eigenlijk redelijk bij het oude gebleven en serveren de heren van Tapes ’N Tapes gewoon wederom een zeer afwisselend en avontuurlijk, onder meer aan Pavement, Bright Eyes en Modest Mouse refererend, album. Maar Walk It Off heeft in vergelijking met haar voorganger wel een heel wat groezeligere en minder luchtige sound meegekregen. Op zich weinig mis mee, ware het niet dat een aantal tracks ook na meerdere luisterbeurten nog steeds niet helemaal lekker vallen en Walk It Off als geheel dus niet zo resoluut bij de strot grijpt als The Loon.

Vooral de eerste helft van Walk It Off is nogal grillig en te weinig effectief. Zo nodigt de noisy opener ‘Le Ruse’ eigenlijk direct al niet uit tot verder luisteren en is het rustige ‘Time Of Songs’ vervolgens dan wel weer aardig, maar toch niet helemaal op z’n plek omdat het album er alles behalve mee op gang komt. Het funky ‘Hang Them All’ is het eerste nummer dat echt indruk maakt en voor het eerst de Tapes ’N Tapes ten tijde van The Loon in herinnering brengt. Maar het zacht-hard-zacht-hard liedje ‘Headshock’ gaat vervolgens aan zijn eigen ruis ten onder en draait het gevoel van euforie direct de nek om. ‘Conquest’ mag er dan best wel weer zijn en het rustige ‘Say Back Something’ is nogal weinigzeggend, maar vormt gelukkig ook het omschakelpunt.

Tijdens de tweede helft valt er immers een stuk meer te genieten. Vooral het bezwerende ‘George Michael’, het wiegeliedje ‘Anvil’ en de stoere afsluiter ‘The Dirty Dirty’ maken indruk als vanouds. Maar zo’n warm bad als The Loon kan Walk It Off dan helaas al lang niet meer worden.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Tapes 'n Tapes Label:XL Recordings Ltd.
Terror – The Damned, The Shamed

Terror - The Damned, The ShamedEr wordt hier verder geen woord vuil gemaakt aan een introductie van Terror....

The Dresden Dolls – No, Virginia

The Dresden Dolls - No, Virginia Yes, Virginia uit 2006 betekende een behoorlijke doorbraak voor het duo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT