RECENSIE: Sinai Beach - Immersed

SinaiBeach-immersed
2005-05-17 Het is iets voor zeven uur wanneer mijn wekker gaat. Ik heb slechts een paar uurtjes geslapen en moet er al weer uit. Een vriend had gevraagd of ik zijn krantenwijk een keer voor hem kan lopen omdat hij zelf verhinderd is. Ik had ‘ja’ gezegd voordat ik er erg in had. Nogal slaperig pak ik m’n discman en doe de nieuwe Sinai Beach cd erin en draai het volume op 10.

De cd opent met Apocalypse waar de snelle dubbele bass drums er voor zorgt dat je in ieder geval geen slaap meer hebt. De muziek zal door echt stoere metal mensen (je herkent ze aan de spijkerjasjes met patches en bierbuik) al snel genoemd worden als ‘nieuwe’ metal. Wat dan vaak door dezelfde mensen een (onterechte) negatieve stempel krijgt. Het genre waar de band thuis hoort is metal-core/death metal en met een nummer als To The Church zouden we het zelfs industrial kunnen noemen.

De stem gaat vaak van harde grunts naar clean, wat het in ieder geval niet saai kan maken voor de luisteraar. De cleane stem heeft vaak een echo/onechte gloed om zich heen wat op een gegeven moment een beetje irritant kan worden. In zijn geheel is het te vergelijken met bands als Throwdown, Meshuggah etc. Hoewel ze zelf zeggen goed gekeken te hebben naar Lamb Of God, Hatebreed en Shadows Fall.

Of je de cd moet kopen? Ach, ga hem eerst maar eens beluisteren om te kijken of het je aanspreekt.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Sinai Beach Label:Victory Records
afterall-theverminbreed

After All - The Vermin BreedAfter All is een Belgische band die alweer 13 jaar geleden de frieten opzij...

chainreaction-melancholy

Chain Reaction - Melancholy Nog maar vier maanden geleden mochten we Open Your Eyes , de eerste demo van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT