RECENSIE: Scarved - Flashback

Scarved
2021-08-02 Flashback is het derde album van de Belgische retro-rockers Scarved. De plaat stond gepland voor 2019, maar doordat zowel bassist Wim Wouters als drummer Geert Marien de band verlieten en de daaropvolgende pandemie roet in het eten gooide, duurde het allemaal wat langer. Maar Scarved is weer compleet en met een nieuwe ritmesectie (bassist Vincent De Laat en drummer Kjell De Raes) ploegen zangers Caro Verboven en gitarist Luc Van Dessel ook nu weer door tien songs, voorzien van de nodige logge classic rockriffs met een licht stonersausje. Het debuut Dynamite kreeg, ook van uw recensent, goede kritieken te verwerken en ook opvolger Lodestone mocht er zijn.

Flashback sluit naadloos aan op die twee platen. Scarved heeft dan ook geen pretenties om ook maar iets aan haar geluid te veranderen en haalt haar inspiratie ook nu weer uit de bekende classic rockbands. Zo horen we ook nu weer flarden Whitesnake in de bluesy hardrock van ‘Flashback’ of oude Judas Priest- achtige metalriffs in ‘Lockdown’, dat natuurlijk gaat over die onfortuinlijke periodes waar we heel veel last hebben gehad en nog hebben. Scarved laat er geen gras over groeien wat ze van het virus vinden: ”Now you die you fucking monster, burn in hell, you evil creep”. Zo verwoorden ze precies wat we allemaal wel willen.

‘Lost In Space’ is de romantische ballad en hierin klinkt Caro Verboven ook nu weer een beetje als wijlen Christina Amphlett van The Divinyls. Het is een mooi afwisselende track te midden van de bluesrock-achtige tracks als ‘Risng Soul’ en afsluiter ‘Catch Me Offline’.

Flashback is een album zonder valse pretenties of misplaatste mooimakerij. Scarved doet gewoon waar het goed in is en dat is prima rocksongs met kop en staart maken, die lekker wegluisteren. De band heeft ondanks dat dit, volgens de hedendaagse maatstaf, eigenlijk stokoude muziek is, volop bestaansrecht. Voor goed gemaakte ambachtelijke rock zijn er altijd liefhebbers en Scarved voorziet in die behoefte. Onze zegen hebben ze.
Recensent:Jan Didden Artiest:Scarved Label:Sleazy Rider
Cover FireForce - Rage Of War

FireForce - Rage Of WarGeen genre inmiddels zo uitgekauwd als powermetal. De hoeveelheid albums die...

Cover Primal Creation - News Feed

Primal Creation - News Feed Het is uitzonderlijk knap om een album te maken over de manipulatie van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT