RECENSIE: Minus The Bear - Planet of Ice

Minus the Bear - Planets of Ice
2007-08-05 Je hebt van die bands en die zijn gewoon niet te plaatsen. Neem nou Minus The Bear bijvoorbeeld, een geweldige band, maar zodra je aan iemand moet gaan uitleggen hoe ze klinken, dan wordt dat al vrij lastig.

Want Minus The Bear klinkt zoals geen ander doet en doet dat zonder een uiterst opvallende zanger of extreme muzikanten. Al is het muzikale gedeelte wel hetgeen waarin Minus The Bear uitblinkt, want de band heeft wel een uniek geluid. Een niet te beschrijven geluid.

Planets of Ice is de opvolger van Menos El Oso, het album waarmee Minus The Bear afscheid nam van een lol-band te zijn en zichzelf en de songteksten meer serieus gingen nemen. Met succes, want Menos El Oso was (en is) een prachtplaat. Planets of Ice is hierop een logisch vervolg en zal alle fans van Minus The Bear absoluut doen aanspreken.

Al direct vanaf het openingsnummer 'Burying Luck' zet Minus The Bear haar herkenbare toon op Planets of Ice. Het ene aparte gitaar riffje na de ander komt voorbij, de een weer met een ander effect dan de ander. Minus The Bear is een band die kan rocken zonder daarbij continu de power akkoorden moet aanslaan. Een unieke band in zijn soort dus.

Progrockhardcoreindiepop, maar dan ook weer niet. Laten we het er gewoon op houden dat Minus The Bear niet alleen een unieke band is, maar ook een hele goede. Daarvan is Planets of Ice een mooi bewijs.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Minus The Bear Label:Suburban Records
Manowar - Gods of War Live

Manowar - Gods of War - LiveNa vorig jaar het album Gods Of War te hebben uitgebracht, komt Manowar...

Will Haven - The Hierophant

Will Haven - The Hierophant Het in Florida gestationeerde Bieler Bros Records gaf Will Haven "creative...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT