RECENSIE: Minus The Bear - Fair Enough

MTB
2019-01-18 Minus The Bear is een band uit Seattle en maakt indierock. Na zeventien jaar heeft de band de keuze gemaakt om te stoppen. Als afsluiter van het tijdperk van Minus The Bear komt de band met haar allerlaatste EP die de titel Fair Enough draagt. Een kort plaatje van maar een kwartier lang maar precies zoals we gewend zijn van heren.

De laatste show van de band was op 16 december in thuisstad Seattle. Na zes albums en vier EP’s vonden Jack Snider, Dave Knudson, Cory Murchy en Alex Rose het genoeg geweest. De naam Minus The Bear is opvallend en komt van de Amerikaanse comedyserie B.J. And The Bear. Er werd in een gesprek tussen de band gerefereerd aan de show maar ‘minus the bear’ en de bandnaam was geboren.

Met Fair Enough heeft Minus The Bear een mager afscheid. Vier nummers om afscheid te nemen is weinig en voelt gehaast. Wel laten ze zien wat ze kunnen en wie ze zijn. Ze halen geen rare fratsen uit en ze hebben geen verrassingen in petto. Een afscheid zoals de band was en hoe ze bekend stonden. Namelijk indiesongs in een stoer jasje.

De track ‘Viaduct’ gaat over het soms troosteloze Seattle waar de band vandaan komt. Een harder nummer dan de rest van de plaat en waarop de gitaar het belangrijkste is. Het is het beste nummer van de EP door de variatie van zang en instrumenten binnen het liedje, waardoor het je vast blijft houden. De rest van het album mist passie waardoor het soms te vlak klinkt.

Een korte EP met vier leuke nummers waarmee de band afscheid neemt van haar fans. Het zijn prima nummers, maar het is geen spetterend einde. Het laat zien dat het waarschijnlijk een goed moment is geweest om te stoppen.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Minus The Bear Label:Suicide Squeeze Records
Throat

Ruby Throat - Stone DressWat een verrassing! Toen ik wat achtergrondinfo opzocht over het voor mij...

Cover Warrel Dane - Shadow Work

Warrel Dane - Shadow Work Als Shadow Work niet zo een wrange ontstaansgeschiedenis had gekend, dan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT