RECENSIE: Sadgirl - Water

Sadgirl
2019-10-03 Een zomers Los Angeles, ergens aan het einde van de jaren ‘50 of het begin van de jaren ‘60. Een lekker zonnetje, palmbomen, surfers, een hagelwit strand. En vooruit, doe er ook maar een cocktail bij. Dat is het gevoel dat je krijgt wanneer ‘The Ocean’ van het album Water uit je speakers druipt. Door middel van een typische surfgitaar en een hele relaxte beat brengt SadGirl een nostalgisch geluid dat de rode draad zal zijn gedurende hun hele debuutalbum.

Toch zou het kort door de bocht zijn om de muziek van Water als gedateerd te bestempelen, omdat ze ook veel elementen uit de recente britpop halen. Niet zo vreemd als je je bedenkt dat leadzanger Misha Lindes opgroeide in zowel Los Angeles als Londen door zijn vader Hal Lindes, bekend met onder meer Dire Straits. Nummers als ‘Chlorine’, ‘Hazelnut Coffee’ en ‘Miss Me’ klinken daardoor alsof ze uit de koker van Miles Kane zijn komen rollen. Een mooi compliment, ware het niet dat die vergelijking ook een minpunt aan het licht brengt. Waar Kane namelijk schakelt tussen zwoele tracks en rockende garage, daar houdt SadGirl het bij hele mellow 60’s nummers met her en der een hedendaags poprandje. Hoe leuk de nummers ook zijn, door in 34 minuten nauwelijks in tempo en stijl te variëren bekruipt je toch het gevoel dat SadGirl een one trick pony is. Bij de eerste paar nummers zijn de zomerse klanken nog een verademing, maar halverwege het album verplaatsen de nummers zich langzaam naar de achtergrond en groeit de behoefte aan variatie.

Met Water heeft SadGirl laten zien dat ze geen enkel probleem hebben om een idee goed uit te werken en op plaat mooi tot zijn recht te laten komen – iets dat niet zo vanzelfsprekend is als dat het lijkt. Het is echter te hopen dat het volgende album wat meer verschillende kanten van de band laat zien. Wij genieten in elk geval – met mate – nog even van het nostalgische zomerzonnetje.
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Sadgirl Label:Suicide Squeeze Records
BadB

Bad Breeding - ExiledHet zijn gouden tijden voor elke rechtgeaarde anarchopunkband. Met een nieuwe...

FB

Fruit Bats - Gold Past Life Fruit Bats is een band die al enige tijd geleden het levenslicht zag, maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT