RECENSIE: L.A. Witch - Play With Fire

Witch
2020-09-04 L.A. Witch is een damestrio uit Los Angeles en komt met Play With Fire als opvolger van hun titelloze debuut uit 2017. Play With Fire is opgenomen in de legendarische Valentine Recording Studios (o.a. Beach Boys, Frank Zappa) onder leiding van Nic Jodoin (The Morlocks, Black Lips).

L.A. Witch bestaat uit Sade Sanchez (zang en gitaar), Irita Pai (bas en orgel) en Ellie English (drums). Het schrijven en opnemen van de plaat vond plaats aan het begin van de corona-epidemie. Uit de beperkende omstandigheden putten de dames extra inspiratie. De albumtitel Play With Fire en openingsnummer ‘Fire Starter’ staan symbool voor lef, want de dames hebben een broertje dood aan apathie.

De aantrekkingskracht van grote stad L.A. en de zinderende hitte van de aangrenzende, oprukkende woestijn hebben hun uitwerking op de sound van L.A. Witch. De band klinkt broeierig, zwoel en gevaarlijk tegelijk.

De band vermengd haar garagerock met de charme van de girlgroups uit de jaren zestig en de sleaze van The Cramps. L.A. Witch maakt daarbij gretig gebruik van het fuzzpedaal en het reverb-effect op de gitaar en een flinke dosis galm op de vocalen.

De garagerocker ‘I wanna Lose’ is, dankzij een sterke gitaarriff, terecht als single van het album getrokken. Maar ook in ‘True Believers’ rockt de band lekker door met het ploppende geluid van de basgitaar dat door de gitaarmuur heen weet te prikken. En zangeres Sade Sanchez klinkt lekker zelfverzekerd: ”I am a true believer, in myself”.

‘Dark Horse’ wordt opgesierd met Spaanse gitaar- en orgelklanken. ‘Sexorexia’ is garagerock met een Sonic Youth tic en ‘Motorcycle Boy’ is cinema-chic.
Als Quentin Tarantino nog op zoek is naar wat obscure songs voor een soundtrack voor zijn nieuwste misdaadfilm of roadmovie, dan is hij bij de dames van L.A. Witch aan het juiste adres.
Recensent:Bart Slaats Artiest:L.A. Witch Label:Suicide Squeeze Records
Rival

Rival Consoles - ArticulationDe Britse artiest Rival Consoles (echte naam: Ryan Lee West) lijkt de titel...

Cover C418 - Minecraft Volume Beta

C418 - Minecraft Volume Beta Net als voor films is ook er muziek die uitsluitend voor videogames...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT