RECENSIE: Robert Fripp - At The End of Time

Robert Fripp - At The End of Time
2007-08-10 Binnen nu en vijf jaar zal waarschijnlijk een derde van de wereldbevolking de muziek van Robert Fripp kennen. Een klein deel vanwege zijn rijke muzikale carrière, en een groot deel omdat Fripp het ‘intro’ heeft geschreven voor Microsofts Windows nieuwe besturingssysteem Vista. In tegenstelling tot zijn nieuwe album At The End Of Time bestaat dit muziekje uit slechts vier akkoorden en duurt het maar vier seconden.

Hij speelde in King Crimson, was studiomuzikant op het album Heroes van David Bowie en werkt(e) regelmatig samen met producer en geluidsuitvinder Brian Eno. In onder meer 1995 en 2005 maakte hij al albums met de titel Soundscapes. Nu bewandelt hij de gelovige weg. De subtitel van dit album is namelijk: Churchscapes – Live in England & Estonia. Hoewel deze omschrijving wellicht anders doet vermoeden zijn het alleen maar de titels van de nummers die naar de kerken verwijzen. Achter elke titel staat in welke kerk het nummer is opgenomen. De bekendste is ongetwijfeld St. Paul’s Cathedral in Londen.

Minder eenvoudig is het beschrijven van de muziek. Bij de genre-omschrijving rechts van deze pagina staat experimenteel. Wellicht zou de omschrijving soundscapes beter van toepassing zijn. Maar voor zover ik weet is dat geen naam van een genre. De muziek valt het best te omschrijven als een goede en professionele uitvoering van wat Ad Visser ook ooit eens heeft gemaakt (brainsessions). Voor degene die dit niet meer herinneren hier een korte omschrijving van wat je moet doen: Ga op een matje liggen, doe je ogen dicht en laat je meenemen door de muziek.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Robert Fripp Label:Paw Tracks
Guajiro - Material Subversivo

Guajiro - Material Subversivo Guajiro is een vanuit Hialeah (arbeiderswijk van Miami) opererend viertal...

Still Remains - The Serpent

Still Remains - The Serpent Met Still Remains is het hard gegaan de laatste jaren. Na het uitbrengen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT