RECENSIE: House of Cosy Cushions - Animal Dream

House Of Cosy Cushions – Animal Dream
2010-06-19 Het in 2003 opgerichte House Of Cosy Cushions zou wel eens de ontdekking van 2010 kunnen worden. In Nederland althans. Want in Ierland bracht de band dit album al eerder uit. Animal Dream is het nieuwste wapenfeit van deze voornamelijk in Ierland verblijvende band met Nederlandse roots.

Muzikale kracht van de band is Richard Bolhuis. Bolhuis pakte in 2005 zijn spullen en vertok naar Dublin om daar voet aan de grond te krijgen als muzikant. En dat is behoorlijk gelukt kunnen we stellen. Animal Dream kreeg veelal lovende kritieken in de Ierse media. En nu begint Nederland de band ook te ontdekken.

Animal Dream staat vol goede alternatieve popnummers met een donker randje. Ze worden dan ook meer dan eens vergeleken met onder andere The Bad Seeds. De vergelijking hoor je al terug in de eerste single van dit album’ ‘She’s Not Your Witch’ met een opvallende rol voor Trombone speler Rossa O’Neill. Minstens zo aanstekelijk als dit nummer is het rustige en ingetogen ‘Come Dance’. En dit zijn slecht twee voorbeelden van de juweeltjes die op dit album staan. Vanaf opener ‘Naked As Pain’ laat House Of Cosy Cushions haar kwaliteit horen.

Deze band verdient echt een plaats op de nog komende festivals in Nederland komende zomer. House Of Cosy Cushions maakt muziek die ongetwijfeld aanslaat bij de muziekliefhebber. Of je nou van dit genre houdt of niet, je moet stevig in je schoenen staan als je niet gegrepen wilt worden door de muziek van de band.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:House of Cosy Cushions Label:Seadog Records
Thunderstone – Dirt Metal

Thunderstone - Dirt MetalHet Fins/Zweedse gezelschap Thunderstone heeft het behoorlijk voor de...

Glyder – Yesterday, Today and Tomorrow

Glyder - Yesterday, Today and Tomorrow De mannen van de ultieme voorprogramma band Glyder zijn harde werkers. Twee...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT