RECENSIE: Cremation Lily - Dreams Drenched In Static

Lily
2022-06-30 Zonder enige info en dus nietsvermoedend propt ondergetekende het gebrande cd’tje van Cremation Lily in zijn cd-speler, om na een klein half uur alleen maar te denken: waarom nemen mensen dit op? De meeste nietsvermoedende luisteraars zullen na enkele minuten van dit soort ‘piep-knor’ muziek direct afhaken want wat Cremation lily op Dreams Drenched In Static laat horen is een soort lo-fi muziek met daaroverheen een aaneenschakeling van ruis, noise, gekraak en gepiep. Alsof een gekmakende tinnitus onverbiddelijk heeft toegeslagen.

Onder de knarsige laag noise vinden we wat ambient klanken met hier en daar wat dreampopachtige zang en links en rechts wat screams. Heel in de verte roept het elektronische gepruttel soms wat associaties op met het in de bajes opgenomen ambient werk van Burzum.

‘Body On A Lake’ (‘mooie’ songtitel) eindigt met een housebeat en ‘Selfless’ lijkt in de verte nog ergens op een dreampopsong, maar dan wel met een hoop bijgeluiden en zelfs nog wat goed verstopte postrock aan het einde. Ook de titeltrack tapt uit een zelfde soort vaatje.
Een track als ‘Moonlight Doses’ bestaat alleen maar geruis en gepiep, maar ‘I Need To Stop Blaming Myself’ heeft dan nog het meeste weg van een liedje. Met veel te veel galm, dat dan weer wel.

Cremation Lily schijnt het alter ego van ene Zen Zsigo, uit het Verenigd Koninkrijk te zijn. Deze muzikant, die al sinds 2009 aan de weg timmert en een gruwelijk lange lijst aan releases heeft staan, heeft al dit ‘fraais’ bedacht, maar wat hij er nou precies mee wil bereiken is niet duidelijk. Als je de moeite neemt om door alle bijgeluiden heen te luisteren hoor je alternatieve-ambient-elektronica-poprock, om maar iets te noemen. Ongetwijfeld zijn er liefhebbers voor dit soort broddelwerkjes. Het is alleen niet geschikt voor iedereen die zijn of haar muziek graag met wat meer structuur consumeert.
Recensent:Jan Didden Artiest:Cremation Lily Label:Konkurrent
Cover Weird Nightmare - Weird Nightmare

Weird Nightmare - Weird Nightmare Weird Nightmare is een soloproject van Alex Edkins, in het dagelijks leven...

Cover Calexico - El Mirador

Calexico - El Mirador Joey Burns en John Convertino speelden eerst samen in Giant Sant, de band van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT