RECENSIE: Brigid Mae Power - Dream From The Deep Well

Brigid
2023-12-21 Dream From The Deep Well is Brigid Mae Power haar vierde plaat. De singer-songwriter komt uit Ierland en laat een geluid horen dat schatplichtig is aan Mazzy Star. Rustige lome en slepende nummers met spaarzame instrumentatie voeren de boventoon. De plaat staat vol met
persoonlijke verhalen over nakomelingen en grootouders, verliefdheid en afscheid nemen.

In het nummer ‘Counting Down’ begint de associatie met een uitgeklede Mazzy Star. Het is allemaal nog spaarzamer en klinkt daardoor af en toe wel erg karig en schel. De drums klinken hoog en samen met de lichte, ietwat schelle stem klinken sommige nummers, zoals ‘Maybe It’s Just Lightning’ en ‘The Waterford Song’ als demo's.

‘I Must Have Been Blind’ klinkt daarentegen weer lekker. Begeleidt op uitsluitend piano en violen klinkt haar stem lekker helder. Een mooi nummer over een stukje zelfreflectie.
De song ‘Dream From The Deep Well’ is op single uitgekomen maar eigenlijk staan er niet echt singles op dit album.

‘I’ll Wait Outside For You’ kent trompet en pedal steel accenten en kabbelt in een rustig tempo voort. ‘Some Life You’ve Known’ is net zo traag maar weet door meer emotie en door de meer afwisselende begeleiding wel tot een warm nummer uit te groeien. Op afsluiter 'Down By The Glenside' hoor je voor het eerst haar Ierse accent, maar ook dit lijkt een demo daar het nogal spaarzaam is.

Dream From The Deep Well is een gevoelige plaat die zware thema’s niet onbenoemd laat, maar een plaat die te weinig aankleding en variatie kent om echt te overtuigen. Daar klinkt het geheel net wat te iel voor op een paar spaarzame uitzonderingen na.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Brigid Mae Power Label:Fire Records
Cover Decisive Pink - Ticket To Fame

Decisive Pink - Ticket To Fame Ticket To Fame is het debuutalbum van het elektronische duo Decisive Pink...

Cover Soolmaan Sextet - Kashgul

Soolmaan Sextet - Kashgul De Belgische componist en musicus Tristan Driessens woonde als kind enige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT