RECENSIE: Ill Niño - Revolution Revolución

2002-06-07 Dit album is al een tijd terug uitgekomen. In 2001 zelfs al. De bandnaam Ill Niño had ik al vaak gehoord en wist wat voor stijl ze spelen. Mijn vooroordeel had ik dus klaar. Bij het beluisteren van Revolution Revolución werden deze vooroordelen echter snel aan de kant gezet. Ill Nino maakt wel moderne crossover metal en klinkt dan ook regelmatig zoals grote genregenoten Hed(Pe), Soulfly, Machine Head, Korn of Incubus. Echter, dit album is zeker geen dertien in een dozijn hippe crossover bandjes product waar er de laatste tijd (te) veel van opduiken.
Waar het grote voorbeeld Soulfly verzandt in overdreven hoeveelheid percussie, weet Ill Nino precies de juiste hoeveelheid drumwerk in haar nummers te passen. Dit aangevuld met de juiste scratches en samples en een zanger welke voornamelijk zuiver zingt in plaats van voortdurend te brullen en grunten levert een geweldig totaalresultaat op. Er worden wel grunts gebruikt, maar met mate. De nummers hebben alle een erg vol totaalgeluid, de gitaarriffs zijn afwisselend en vrijwel elk nummer op het album is erg pakkend, met "Rumba" als opvallend hoogtepunt. Het laatste nummer "With You", had misschien beter weggelaten kunnen worden. Het sluit het album wat te rustig af. Als je de albums van eerdergenoemde genregenoten koestert, dan mag Revolution Revolución niet in je platenkast ontbreken.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Ill Niño Label:Roadrunner Records

Soulfly - "3"Soulfly doet op dit derde studioalbum precies wat je van ze kan verwachten....

Peter Pan Speedrock - Premium Quality... Serve Loud Eén van de betere live-bands uit ons eigen land heeft weer een nieuw...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT