RECENSIE: Mindless - Hou je vast!

Mindless – Hou Je Vast!
2007-11-26 Nee! Dit is geen slap aftreksel van Volumia! met Hou Me Vast. Dit is zware NederNuMetal. Mindless is een band afkomstig uit Nijmegen. Dit metalen vijftal schrijft Nederlandstalige metal. Na hun eerste full- length cd Wat Doe Jij?!? speelden ze vele shows in voornamelijk Nederland. Met hun nieuwe album Hou Je Vast proberen ze hun plek te veroveren in de Nederlandse metal wereld.

Naar eigen zeggen heeft Mindless alles uit de kast gehaald om te laten zien dat Wat Doe Jij?!? geen ééndagsvlieg was. Van SRV- wagens naar een schizofreen en via hoerenlopers, betweters naar echte- liefde.com. Geen doorsnee onderwerpen om het over te hebben in de Nederlandstalige muziek.

De cd begint met het nummer ‘SRV’. Een nummer over iemand die Jacob heet en het allemaal even niet meer ziet zitten na het tegenkomen van zijn droomvrouw die hem blijkt te gebruiken. Dan verder naar het nummer ‘Hoe Zou Het Zijn’. De tekst lezend gaat dit nummer over een persoon die een huwelijk van een vriend aan het kapot maken is. Hoe zou het zijn vriend, als ik zeg ik neuk je vrouw. Kant en klare taal.

Vervolgens het nummer waar het album naar vernoemd is, genaamd ‘Hou Je Vast’. Een logische keuze luisterend naar dit nummer. Houd vast aan je ideaal en dromen. Je ziet het zo vaak niet zitten maar bedenk dan dat er achter die donkere wolken nog ergens de zon zweeft.

Via ‘Interpretatie’ en ‘Ik Wil Het’ zijn we beland bij het nummer ‘Hoerenloper’. Hierin wordt tegen al die vieze mannetjes die naar de hoeren gaan eens flink de waarheid gezegd. ‘Ga jij maar naar je vrouw’. En hoe durven ze naderhand tegen hun vrouw aan in bed te kruipen en te zeggen; Ik zal je nooit bedriegen schat.

Vervolgens wordt er nog een aparte manier van relaties aangesneden. ‘Echteliefde.com’ heet dit nummer wat, zoals verwacht, over het ontstaan van online- relaties gaat. Vertrouw niemand want die viespeuk Charly23 gooit je zo op de grond waarna je alleen nog maar kunt denken Hoe lang gaat het nog door?

Tot nu toe serieuze onderwerpen. Dan moet je toch even je algemene agressie kwijt. Dit gebeurt in het nummer ‘Wraak’. Het maakt niet uit wie wat heeft meegemaakt. Bij dit nummer voel je zelf op welk voorval in jou leven dit nummer reflecteert. Lekker cathcy nummer wat wel eens een goed nummer zou kunnen zijn voor een videoclip.

Na het volgende nummer ‘Onder De Huid’ is het tijd voor ‘Als Ze Nee Zegt’. Een nummer om daadwerkelijk kippenvel te krijgen. Er wordt hier een scenario geschetst waarin een vrouw wordt mishandeld door haar vriend. Als ze nee zegt, dan bedoelt ze ook echt nee. Dan gaat het verder met Ze pakt een schaar en rent op hem af, de rest kunt u zelf invullen. Voor dit nummer heeft de zus van Tim Engelaar ( zang en gitaar ) haar stem verleent.

Via ‘De Verplichting’ en ‘Schizovreemd Nog Niet’ is er helaas een stilte. Een geweldige cd afkomstig uit Nederland is ten einde gekomen. Wie dacht dat Nederlandstalige muziek zoetsappig was en dat er geen goeie Nederlandstalige metal kan zijn moet deze band snel gaan beluisteren.

Prachtige nummers zoals ‘Als Ze Nee Zegt’ en ‘Hoerenloper’ zijn zo klaar om metalklassiekers te worden. En hier drukken we nog snel een keer op de play- knop!
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Mindless Label:Eigen Beheer
Lucky Fonz III – Life Is Short

Lucky Fonz III - Life is Short “Heeft u de nieuwe cd van Lucky Fonz de derde al binnen? Van wie? Is dat de...

Underworld – Oblivion with Bells

Underworld - Oblivion with Bells Maar liefst vijf jaar duurde het voordat het het duo Rick Smith en Karl Hyde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT