RECENSIE: Miss Antarctica - Home Is Where The Heart Can Never Heal

2003-12-16 De uit Amsterdam afkomstige band Miss Antarctica toerde in september en oktober van dit jaar door Europa als voorprogramma van Keith Caputo. Niet slecht, zeker voor een band die nog niet zo lang bestaat en ook nog geen volledig album heeft uitgebracht. Home Is Where The Heart Can Never Heal is alweer een tijdje uit, een aantal nummers van deze EP zullen in een nieuwe versie op het album verschijnen.
Miss Antarctica maakt rustige, goed luisterbare rockmuziek, met soms wat stevigere uithalen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende samples en instrumenten als een klokkenspel, waardoor de muziek een bijzonder tintje krijgt. Af en toe doet de muziek denken aan Coldplay, Radiohead of Griffin, maar het totaalgeluid is toch compleet anders. De nummers blijven goed hangen, na een paar keer luisteren zitten ze in je hoofd.
De teksten zijn geschreven door Rick, de zanger van de band. Zijn heldere, hier en daar breekbare, stem en de poëtische teksten passen goed bij de rest van de muziek.
Na de cd verschillende malen te hebben beluisterd, heb ik nog steeds geen echte minpunten kunnen ontdekken. De muziek zit goed in elkaar, alles loopt vloeiend in elkaar over en het is allemaal goed op elkaar afgestemd. Ik ben benieuwd hoe het album gaat klinken!
Recensent:Ike Breed Artiest:Miss Antarctica Label:Fortress Music

The Inaxy - Breaking HorizonHet uit Tilburg afkomstige The_Inaxy heeft na 2 demo’s voor het eerst een...

concept-voyage

The Concept - The Voyage Con’cept: o –en opzet, plan: ontwerp, ruwe schets, inz met woorden als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT