RECENSIE: New Disaster - Last Night Rites

New Disaster – Last Night Rites
2008-05-10 De bandnaam New Disaster zal nog niet bij veel mensen een lampje doen branden. Ze zijn in 2005 bij elkaar gekomen en nu vanuit hun thuishaven Austin in Texas langzaam de rest van Amerika aan het veroveren. Hun reputatie van een rauwe energieke live-band is hun vooruit gesneld. “I want to play rock ’n roll that’s young, dangerous and heavy” zoals zanger/guitarist Natchet Taylor het zelf brengt. En zodra je Last Night Rites hoort weet je zeker dat hij het meent.

Samen met Mark Johnson (bas/zang), Abel Idle (gitaar/zang) en Rob Williamson (drums) heeft Taylor het voor elkaar gekregen hun energie over te brengen op cd. Muziek met ballen. Zo zijn de negen nummers op dit album het best te omschrijven. Muzikaal zijn ze beïnvloed door bands als Rose Tattoo, The Stooges en The Dead Boys. Maar het meeste doet de muziek denken aan Guns N Roses. En niet alleen muzikaal is de invloed van deze rockers terug te horen. Ook in het artwork van het album zijn de verwijzingen naar hun voorbeelden duidelijk aanwezig. De pistolen en rozen op de voorkant van het hoesje maakt de liefde voor deze band meer dan duidelijk.

Na een slechts een paar draaibeurten komen de sterke nummers snel boven drijven. ‘Better Than Wasted’, ‘Night On The Town’, het kortste nummer op het album en afsluiter L.A. Blonde maken grote kans om tot in het hit in de scène uit te groeien. En wie weet wordt het ook door wat mainstream liefhebbers opgepikt. Vooral het eerst genoemde nummer heeft een hoog meezing gehalte. De power rock van New Disater is energierijk, oppeppend en meeslepend. Dus vergeet vooral niet om de volume knop ver open te draaien.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:New Disaster Label:Cargo
Cousin Lou – Moody Dollar

Cousin Lou - Moody DollarOnder het mom van ‘Save The Music Industry’ brengt het Utrechtse label Beluga...

The Horror The Horror – Wired Boy Child

The Horror The Horror - Wired Boy Child Ze komen uit Zweden en noemen als grootste invloeden Duran Duran, Talk Talk,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT