RECENSIE: Endzweck - The Grapes of Wrath

Endzweck – The Grapes of Wrath
2008-06-07 Al sinds 1998 is Endzweck een van de hardst werkende bands in de Japanse hardcore-scene. Het vijftal uit Tokyo speelde wereldwijd al zo’n 600 shows en bracht verschillende demo’s, MCD’s en split cd’s uit. In april 2006 bracht het Japanse label Cosmicnote de debuutplaat The Grapes Of Wrath uit. I For Us Records verzorgt nu de Europese release van deze plaat.

In 20 minuten en 54 seconden weet Endzweck vol overtuiging twaalf hardcore tracks neer te zetten. Qua sound zitten ze in de richting van Shai Hulud. Behoorlijk uptempo hardcore, veel fijn (melodieus) gitaarwerk, aparte breaks en een enigszins schelle schreeuwerige stem. De band zet zichzelf in de screamo hoek, om het maar even een naam te geven voor de insiders.

De plaat opent met ‘The Time To Resist’. Dat inclusief de sample nog geen 50 seconden duurt. Daarna gaat de plaat rap verder met ‘Coercion of Love’ en ‘Betrayer’. Razend snel en de voor het genre zo kenbare gitaarloopjes. Dit zet zich de hele plaat voort. Wil je een beetje opbeurende teksten, dan ben je bij Endzweck aan het verkeerde adres. Waar de muziek al vrij donker klinkt -dat is eigenlijk ook tekenend voor het genre- zijn de teksten al helemaal niet om vrolijk van te worden. De zanger is overigens volkomen onverstaanbaar, maar daar heb je het tekstboekje voor.

De band is komende zomer op tour in Europa. Een show in Nederland zit er (nog) niet in, maar ze spelen wel bij onze zuiderburen op het welbekende Ieper Fest. Is je horizon breder dan alleen oldschool of mosh, dan is deze band zeker de moeite waard om even te checken. Daarnaast is in Japan het tweede album van deze band al een tijdje uit. Deze plaat heet The Naked And The Dead en I For Us Records zal ook deze plaat binnenkort ook in Europa uitbrengen.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Endzweck Label:I For Us Records
Eugene McGuinness – The Early Learnings Of Eugene McGuinness

Eugene McGuinness - The Early Learnings of Eugene McGuinness The Early Learnings Of Eugene McGuinness is het debuut van de Engelse...

P. Paul Fenech – Skitzofenech

P. Paul Fenech - Skitzofenech P.Paul Fenech , bekend als frontman van The Meteors, is een man met een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT