RECENSIE: When we Fall - We Untrue Our Minds

When we Fall - We Untrue our Minds
2008-06-20 Na een EP in 2005 en de re-release in 2006, vond de band When we Fall het dit jaar tijd voor nieuw materiaal. Het debuut van de Zweedse band vindt zijn weg onder de noemer We Untrue Our Minds, dit in de wereld gebracht door de Belgische platenmaatschappij I For Us Records. De plaat brengt hardcore die gevoelig, melodieus en gewelddadig is op hetzelfde moment. De vijfjarige band kunnen we het beste vergelijken met een Have Heart en Shai Hulud. Dat de groep opvalt is vooral te danken aan het toevoegen van een orgel, accordeon en elektronische beats in de muziek, wat When we Fall net dat eigen gezicht weet te geven.

De vijf jongens hebben de muziek volgens het persblaadje vooral gemaakt voor het live gevoel. "this band has to be seen live because of their intense live performing. It is passionate, expressive and wild from the second they enter the stage until the last chord is strummed". Iets wat ik inderdaad geloof, muziek als dit hoort chaos te brengen in een concertzaal.

Door het toevoegen van wat andere elementen zijn de jongens inderdaad iets anders dan de rest. Of dit echter genoeg is om eruit te springen en te overleven vraag ik me af. Eén ding is in elk geval zeker: We Untrue Our Minds is een vet album!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:When we Fall Label:I For Us Records
Sotajumala – Teloitus

Sotajumala - Teloitus Sotajumala , voor al onze lezers die het Fins niet machtig zijn ‘Wargod’, is...

Alghazant – Wreath Of Thevetat

Alghazanth - Wreath of Thevetat Alghazant uit Finland draait al weer een aantal jaren mee. De melodieuze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT