RECENSIE: John 5 - Requiem

John 5 – Requiem
2008-07-13 Meestal ben ik geen fan van gitaarvirtuozen als Satriani of Vai, maar het nieuws dat John 5 met een solo plaat kwam kon me niet weerstaan om daar eens goed naar te luisteren. De naam zal je misschien bekend voorkomen. De gitarist heeft een eervolle lijst aan mensen met wie hij heeft samengewerkt. Onder andere Rob Halford, Marilyn Manson, Rob Zombie, Paul Stanley en David Lee Roth mogen op zijn vriendenlijstje staan.

Requiem is de vierde soloplaat van John 5 die hij in de korte tijd van vijf jaar allemaal heeft uitgebracht. De verpakking van het schijfje is tiptop in orde, een luxe doosje met schitterende foto’s zit bij de cd. Requiem is opgenomen samen met Rob Zombie-drummer Tommy Clufetos. De eerste drie nummers vallen voornamelijk onder het genre industrial, met continu zware solo’s van John 5 er overheen. Zo is het nummer ‘Noisemaker’s Fife’ een erg gaaf nummer dat instrumentaal prima uit de verf komt.

Met het vierde en het zevende nummer verandert John 5 de stijl ineens naar bluegrass; Amerikaanse country/folk. Voor de liefhebber van rock en metal minder aantrekkelijk maar zeker niet minder interessant wanneer je hoort wat John 5 met zijn gitaar kan doen.

Buiten de folk nummers blijft John 5 bezig met industrial en volgen afwisselende nummers elkaar vlot op. Ondanks dat de muziek instrumentaal is ontbreekt er niets aan. Tijd voor een live optreden van deze gitaarvirtuoos?
Recensent:Bas van Poppel Artiest:John 5 Label:Mascot Records
The Detroit Cobras – The Original Recordings (Singles and unreleased 1995-97)

The Detroit Cobras - The Original Recordings The Original Recordings is een vijftien tracks tellende verzamelaar met...

De Drie Boeddha’s – Voorbindbuik

De Drie Boeddha's - Voorbindbuik Gitariste/componiste Wil Schmal en de dichters Bart FM Droog en Diana Ozon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT