RECENSIE: Ravolva - Meconium

Ravolva - ST
2008-07-05 Het uit Lisse afkomstige Ravolva bestaat uit drie leden; Pieter, Jos en Bart; en geeft met Meconium haar eerste EP uit. De band kent verschillende invloeden uit de grooverock, stonerrock en funk en tourt nog maar net door Nederland. Deze EP is dan ook echt de start van een nieuwe band en niet de groots aangekondigde cd van een overbekende band. Op internet heeft de band in ieder geval al een aanhang van 100-hyvers en deelname aan verschillende wedstrijden is verzekerd.

De band doet mij denken aan de begintijd van de populaire grunge en dan specifiek aan Silverchair. 'Fading Shades' is op dit moment het nummer waar de band zich het meest wil associëren en heeft veel weg van de stijl waarin de eerste nummers van deze band gemaakt werden. Ravolva is echter wat meer mellow en brult niet direct je oren kapot. De nummers 'Restless Blues' en 'Whorehound' slepen behoorlijk en zijn wat meer geïnspireerd door zachte stonerrock. Vooral tijdens het laatste nummer ‘Blinded’ weet de band echt hard te rocken, maar komt bij mij direct m’n eerste associatie ook weer op.

Op de EP staan naast vijf nummers ook twee remixes van nummers. Best grappig, maar niet direct heel representatief voor de nieuwe band zijn de remixes. Waar de band in ieder geval mee moet stoppen wat mij betreft is het toevoegen van tweede stem vocalen (schreeuwen) of ze in ieder geval meer naar achteren in de muziek monteren. Verder zijn er nog wat schoonheidsfoutjes te horen, maar wat wil je voor een eerste EP die voor 2 euro te verkrijgen is.

Het beoordelen van zo’n nieuwe band is net als het klimaat van een land bepalen op één dag weer. De EP klinkt veelbelovend, maar is niet perfect, iets dat ook raar zou zijn. De muziek is redelijk te verdragen, maar ik mis nog de echte uitspattingen. Wel kun je horen dat de muzikanten in ieder geval wat in hun mars hebben door de bovengemiddelde gebruikte techniek. We zullen het merken.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Ravolva Label:Eigen Beheer
Gotye – Like Drawing Blood

Gotye - Like Drawing BloodWouter De Backer heeft Vlaamse wortels, maar resideert al heel wat jaren in...

Kathryn Williams/Neil MacColl – Two

Kathryn Williams / Neil MacColl - Two Neil MacColl was lange tijd vooral op de achtergrond actief en werkte samen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT