RECENSIE: Valient Thorr - Immortalizer

Valient Thorr  - Immortalizer
2008-09-07 De band Valient Thorr is in 1957 met hun ruimteschip geland in North Carolina en kwam via diverse reizen in een tijdmachine in onze tegenwoordige tijd terecht. Voordat u denkt dat uw recensent heftig van de paddo’s gesnoept heeft; dit is ongeveer het verhaal dat de band overal rondstrooit over hun ontstaan. Het echte verhaal is dat de band in 2001 is opgericht en sindsdien een EP en drie albums uitbracht.

Hun nieuwe album Immortalizer is dus hun vierde volledige album. De muziek van de woest uitziende mannen voert terug naar de jaren zeventig toen bands als Black Sabbath, Thin Lizzy en ZZ Top het voor het zeggen hadden. Maak een mix van deze namen en voeg daar en flinke scheut Motörhead en wat Stoner elementen aan toe en je krijgt het geluid van Valient Thorr. Op Het nieuwe schijfje staan dertien opwindende rocksongs met een over het algemeen vrij hoog tempo. Het geluid is open en vrij kaal, wat de muziek overigens erg goed past. De muziek heeft een lekkere groove en nodigt uit tot lekker meebangen.

Sterkste nummers zijn het krachtige ‘No Holds Barred’ en het laatste wat episch aandoende nummer ‘Tackle The Walrus’. Zanger Valient Himself heeft overigens heel wat te vertellen. Lappen tekst spuugt de goede man in de microfoon. Iets wat niet altijd ten goede komt aan zijn zangkunst. Maar een kniesoor die daar op let. De band heeft een bloedhekel aan oorlog en alles wat oneerlijk is (wie niet?). Niet alle nummers zijn even sterk maar door de energie die dit plaatje uitstraalt wordt dit euvel ruimschoots gecompenseerd. Live schijnt de band een sensatie te zijn. Ze treden dan ook nog eens een slordige 250 keer per jaar op. Kortom een prima bandje voor een lekker feestje.

Valient Thorr is vooral voor liefhebbers van rauwe rock in het straatje van Peter Pan Speedrock en Motorhead, maar ook voor oudere jongeren die in de jaren zeventig zijn blijven hangen. Rest nog te zeggen dat het artwork (een mooi digipack) zeker de moeite waard is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Valient Thorr Label:Volcom
The Dudes – Brain Heart Guitar

The Dudes - Brain Heart GuitarZanger Dan Vacon is een kruising tussen Cold War Kids-voorman Nathan Willett,...

Mur Du Son – Lipstick Fairytales

Mur du Son - Lipstick Fairytales In 2004 bracht een Eindhovens vijftal al een demo uit waar we eigenlijk nooit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT