RECENSIE: Xretro - Got you by the Bulls

Xretro – s/t
2008-11-17 Xretro is afkomstig uit Nijmegen. De drie heren zijn al sinds 2000 actief en deze self titled EP is, na een Demo en de EP ClassX, het derde wapenfeit. De band maakt classic rock met een progressieve inslag. Grote voorbeelden zijn Genesis, Yes, Porcupine Tree en Rush. De band heeft grote plannen en willen door hard werken een naam in de rockscene te verwerven. Aan een gebrek aan ambitie zal het dus niet liggen.

‘Flower On The Paper’ is de eerste track en begint lekker stevig. Zanger (en gitarist) Gert-Jan heeft een eigen geluid, dat niet direct echt overtuigt. Ook ‘Supervisor’ rockt hard door en even moet ik denken aan de Motley Crue. Met de track ‘The Blue Zone’ heeft de plaat ook een ballad in huis. De band laat zien dat ze ook het subtielere en langzamere werk prima aan kunnen. Een erg sfeervol nummer dat in stijl afsluit met een solo.

Zowel qua zang als qua uitspraak valt er zeker wat te verbeteren. Storend is dit overigens niet. Muzikaal zit het prima in elkaar en de niet gelikte productie draagt bij aan het rauwe geluid. Toch mag het in vervolg wel iets strakker neergezet worden. Rocksongs schrijven kunnen deze heren zeker en ik ben dan ook benieuwd wat we nog van Xretro zullen horen in de toekomst.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Xretro Label:Eigen Beheer
Virtually Nothing – Prologue To The Story

Virtually Nothing - Prologue to the StoryMensen, kijk nu eens binnen de grens van Nederland naar goede muziek. Ik heb...

Stronghold – Death Salvation

Stronghold - Death Salvation Hoe wil je je metal? Thrashy, rauw en zwaar geserveerd? Als je dat lekker...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT