RECENSIE: Stuck Mojo - The Great Revival

Stuck Mojo – The Great Revival
2008-12-09 Nu- metal is een muziekstroming op zich zelf. Iedereen heeft het geluisterd maar slechts een enkeling geeft het toe. Al wordt er op menig feestje te hard mee geschreeuwd met Papa Roach’s ‘Last Resort’ of ‘Nookie’ van Limp Bizkit. Het is makkelijk om dan even de alcohol of de verdovende middelen de schuld te geven.

Nu moet ik eerlijk zijn. Ik had nog nooit gehoord van Stuck Mojo. Dit terwijl ik ook uit het tijdperk van Papa Roach, Linkin Park, Limp Bizkit en Deftones afstam. Na wat research- het lijkt hier net een journalistiek bedrijf, kom ik er achter dat Stuck Mojo al opereert vanaf voor de jaren negentig van de vorige eeuw. Dus zijn zij dan de oprichters van dit mooie nu- metal- straatje?

Waarschijnlijk wonen ze dan wel in het kleinste huisje van de straat. Dit door de niet commerciële sound van deze band. De hiphop is harder dan bij Linkin Park, de metal dreunt harder door dan bij Papa Roach. Het beste zal deze band nog te vergelijken zijn met Limp Bizkit. De hardere uitbarstingen en teksten vol frustratie zoals ook Fred Durst deze weet te brengen.

Op enkele nummers horen we Christine Cook een zanglijntje meepikken. Maar wees gerust, het tempo gaat hierna gewoon weer omhoog. Al is de cover van ‘Country Road’ niet op zijn plaats, Stuck Mojo weet op dit album zeker te overtuigen. Een reünie van bands wordt vaak als slap en overbodig beschouwd. Stuck Mojo daarentegen weet nog wat teweeg te brengen met The Great Revival.


Eerdere recensies van Stuck Mojo:
- 13-02-2008: Southern Born Killers
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Stuck Mojo Label:Napalm Records
Simply Red – 25 - The Greatest Hits

Simply Red - The Greatest HitsDe periode voor de feestdagen wordt gekenmerkt door het Greatest Hits...

The End Of All Reason – Fragmented

The End Of All Reason - Fragmented The End Of All Reason is een Belgische progressieve death metal band die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT