RECENSIE: Simply Red - The Greatest Hits

Simply Red – 25 - The Greatest Hits
2008-11-26 De periode voor de feestdagen wordt gekenmerkt door het Greatest Hits album-virus. Er zijn maar weinig artiesten die niet voor deze verleiding vallen. Op zich is dat natuurlijk helemaal niet erg. Zeker niet wanneer er toch nog een paar nieuwe nummers op de verzamelaar staan. Ook Simply Red vond het tijd worden voor een mooi overzicht van hun carrière. Op 25 - The Greatest Hits staan alle hits die de band vanaf hun oprichting, volgend jaar 25 jaar geleden, heeft gescoord.

Simply Red is anno 2008 niet veel meer dan Mick Hucknall. De overige bandleden zijn in de loop der jaren vertrokken. Een lot dat veel bands overkomt. Maar het is uiteindelijk toch de stem van Hucknall die kenmerkend is voor Simply Red. De reden voor het uitbrengen van deze cd is dat de “band” heeft aangekondigd na de tour van komend jaar te zullen stoppen. Hucknall wil zich meer gaan richten op zijn solocarrière.

Na al een aantal eerder uitgebrachte greatest hits is er nu dus weer een nieuwere variant te krijgen. Voegt dit album dan nog iets toe? Nou niet echt. Het laatste exemplaar van de band stamt uit 2003 en dat is tevens het jaar waarin Simply Red haar laatste echte hit in Nederland scoorde. ‘Fake’ bleef toen net buiten de top tien steken. De toegevoegde waarde van dit exemplaar is de nieuwe single ‘Go Now’. Dus toch nog iets nieuws aan deze dubbelaar. Verder staan uiteraard de grote hits ‘Sunrise’, ‘Stars’, ‘You Make Me Feel Brand New’, ‘Fairground’ enzovoort, enzovoort op deze cd. Het mag dus duidelijk zijn dat Simply Red een aantal klassieke popnummers op haar naam heeft staan. Even afwachten of Hucknall solo ook nog zo succesvol gaat worden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Simply Red Label:V2 Records
Frost – Experiments in mass Appeal

Frost - Experiments in Mass AppealHet begon voor Frost allemaal in 2004 toen hitjes-producent Jem Godfrey,...

Stuck Mojo – The Great Revival

Stuck Mojo - The Great Revival Nu- metal is een muziekstroming op zich zelf. Iedereen heeft het geluisterd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT