RECENSIE: Tommie Sunshine - Relax, This won't Hurt

Tommie Sunshine – Relax, This Won’t Hurt
2008-12-16 Van mixalbums moet je houden. De één kan genieten van een goede remix, de ander vindt het verkrachting van iets wat al een meesterwerk was. Tommie Sunshine, een 37-jarige Amerikaan, mixte de afgelopen jaren werk van namen als Fall Out Boy, Good Charlotte en MSTRKRFT. Ook anno 2008 zijn er weer een aantal grootheden ten prooi gevallen aan de draaitafels van Thomas Lorello, zoals Tommie eigenlijk heet.

Relax, This Won’t Hurt treffen we aan op de cover. Bij het lezen van deze tekst schiet al snel de gedachte door het hoofd dat er complete chaos aangetroffen zal worden op het schijfje, echter niets is minder waar. Georganiseerde electro galmt bij het aanzetten direct door de speakers. ‘Flickery Visions’ van Audio Bullys herkennen we door de opzwepende bas bijna niet terug, toch lukt het Tommie niet om de stem van Simon Franks te camoufleren.

We vinden mixtracks van onder andere Boys Noize en Armand van Helden terug op de cd, toch overrulet Tommie’s bassline alles. ‘The Geeks Were Right’ van electrorockers The Faint wordt nog fijner dan het al was en ook ‘Mad Again’ van South Rakkas Crew wordt in een bassline jasje gegoten.

Als zelfs het (voor deze cd) softe ‘Chrome Knight’ aantrekkelijk gemaakt wordt kan de plaat helemaal niet meer stuk. Tommie Sunshine besluit zelf ook nog een track op de cd te plaatsen en wel als hekkensluiter. ‘Stomp Yo Shoes (Bloody Beetroots Clap Remix - Aston Shuffle Vocal Edit)’ zal tijdens feesten zorgen dat er flink gedanst wordt. Met Relax, This Won’t Hurt hebben we een duidelijke winnaar van mixplaat van het jaar, dat dit maar een goed teken voor 2009 moge zijn!
Recensent:Kees de Jong Artiest:Tommie Sunshine Label:Ultra Records
Assunta Mano - Say it…

Assunta Mano - Say it...De van oorsprong Italiaanse maar in België woonachtige Assunta Mano begon...

Linkin Park - Road to Revolution

Linkin Park - Road to Revolution Linkin Park staat er om bekend ooit een cd uitgegeven te hebben en die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT