RECENSIE: Remorse - Awaiting Your Death

Remorse – Awaiting Your Death
2009-03-07 Het Limburgse Remorse is een thrashmetal band met een no-nonsense houding. Dit is op te maken uit het korte persbericht van slechts zes regels waarin de heren laten merken dat het ze alleen om de muziek te doen is. Geen lange, niet ter zake doende, onzinverhalen, maar gewoon een korte uitleg dat Remorse een band is die eerst nummers coverde van haar helden en nu een eerste EP met eigen nummers op ons los laat. Die helden zijn vooral de metalbands die de jaren tachtig van de vorige eeuw zo onveilig maakten. Noem ze maar op; Slayer, Metallica, Anthrax, Venom, Sepultura, dat soort werk. Dat Remorse in haar eigen nummers die invloeden meeneemt is dan ook geen verrassing. Die lekkere foute titel van het schijfje; Awaiting Your Death laat daarnaast ook niets aan duidelijkheid te wensen over.

De vijf nummers op deze EP laten ons lekker smerige jaren tachtig thrashmetal horen van constante kwaliteit zonder echte uitschieters. De band klinkt een beetje als Sepultura in haar vroege jaren maar gebruikt ook riffs die Metallica en Judas Priest invloeden verraden. De goed verstaanbare grunt van zanger Ser Lojko is er één van de ruigere soort en gaat richting het stemgeluid van Max Cavalera. De EP start met een rustig intro om daarna loodzwaar in te vallen met het tegen de deathmetal aan schurkend titelnummer ‘Awaiting Your Death’. In het met ranzige teksten en hijgende dames opgesierde ‘Milfhunter’ wordt na een snelle gitaarsolo de Sepultura regio bezocht. In ‘Internal Drowning’ en afsluiter ‘Suicidal Tendencies’(waar kennen we die naam van?) klinkt de band wel enigszins als Slayer, inclusief de gierende solo’s. Het korte ‘Emo’ valt dan nog op door een Metallica intro, gevolgd door een gitaarloopje dat aan ‘Metal Church doet denken.

Remorse gaat niet voor de originaliteitprijs, maar staat voor een goudeerlijke dampende pot thrashmetal die, op deze enthousiaste manier gebracht, nooit verveelt. Voor slechts vijf euro is deze EP te bestellen op de website van de band.
Recensent:Jan Didden Artiest:Remorse Label:Sixkiller Records
My City Burning – White Lies/Black Eyes

My City Burning - White Lies / Black Eyes My City Burning is een Nederlandse band die nog maar kort bestaat en al...

Number Nine – Number Nine

Number Nine - Number Nine Eind 2006 is Number Nine ontstaan uit een aantal leden die eerder in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT