RECENSIE: Remorse - Crush Your Pride

Remorse – Crush Your Pride
2011-11-15 Het Limburgse Remorse heeft, na twee EP’s, nu dan haar debuutalbum uitgebracht. Het gaat om een in eigen beheer geproduceerd album dat Crush Your Pride heet. Het vijftal brengt net als op de voorgaande EP rauwe thrashmetal waar de liefde voor de helden vanaf druipt. Ook nu weer liggen de invloeden van bands als Slayer en Sepultura er duimendik bovenop en zijn er behoorlijk wat hardcore invloeden binnen geslopen. Het enigszins overstuurd klinkend geluid is zoals je van een eigen beheer productie mag verwachten, al lag het geluid van de EP Awaiting Your Death wat lekkerder in het gehoor.

Van Awaiting Your Death zijn twee nummers naar het album meegekomen, het gaat om ‘Emo’ en ‘Suicidal Tendencies’. Openingsnummer ‘Crush Your Pride’ heeft een traag intro, maar schakelt al snel een paar tandjes bij, zodat het als een kruising tussen Machine Head en Slayer klinkt. Wanneer ‘Payback’ opent denk je heel even met een coverversie van ‘Goddess In Black ‘ van Gorefest te maken te hebben. Daarbij heeft ook de rest van het nummer dat lompe dat we van Gorefest kennen, inclusief de tegen een grunt aanleunende zang van Ser Lojko. ‘Horticulture’ en ‘No Cure For Violence’ zijn typische thrashmetal nummers die ergens tussen Slayer en Sepultura uitkomen en waarbij de laatste een licht hardcore sausje heeft meegekregen. Maar tenslotte liggen thrashmetal en hardcore dicht tegen elkaar aan, dus zo gek is dat niet. Zeker ook in het korte ‘Scorn Of The World‘ zit veel hardcore. ‘Chains Of Misery’ valt op doordat de gitaarsolo aan het eind wel heel raar uit de hoek komt.

Ook op Crush Your Pride is weer het nodige bij elkaar gejat en hoewel het uiteindelijk allemaal lekker klinkt, moet Remorse wel een iets meer eigen gezicht gaan tonen om boven het maaiveld uit te komen. Een echte producer zou daar wel eens belangrijk in kunnen zijn, zeker ook om het geluid een stuk te verbeteren. Voor de rest is het niet zeuren en lekker genieten van een fijn metalplaatje.
Recensent:Jan Didden Artiest:Remorse Label:Eigen Beheer
Orphaned Land - The Road To Or-Shalem

Orphaned Land - The Road to OR-ShalemDe lang gekoesterde droom van het uit Israël afkomstige Orphaned Land komt...

Paradise Lost - Draconian Times MMXI De Engelse metalband Paradise Lost heeft in haar meer dan twintig jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT