RECENSIE: Portall - Code Black

Portall – Code Black
2009-05-27 De Elburgse (Overijssel) metalband Portall klinkt menig Nederlander bekend in de oren. De band heeft al vele concerten gedaan en heeft het publiek op menig festival mogen bespelen. Enkele jaren terug wist de band zelfs de Nederlandse Metal Battle te winnen. De grote doorbraak van de band is er echter nooit echt gekomen. Sinds kort is het debuut album uit van de band, getiteld Code Black. Zou dit nieuwe death/thrash schijfje er voor kunnen zorgen dat Portall eindelijk overal te zien is?

Code Black is een van de vele thrash metal schijfjes die de laatste tijd uit komt. De verpakking van het album oogt wat saai. In het cd-boekje staan alle teksten van de band met foto’s van de bandleden. Gelukkig draait het vooral om de muziek, en als we de optredens mogen geloven die de band de afgelopen jaren gaf, zal dit wel snor zitten.

Op Code Black zijn tien tracks te vinden, waarvan er negen helemaal nieuw zijn voor de luisteraar. Het nummer 'I Prevail' is wat ouder werk maar zeker passend op de cd. Het werk van Portall thrasht een ruim half uur lang lekker door. De harde thrash maakt soms aangename uitstapjes naar wat death metal, ook is er wat ruimte gemaakt voor enkele gitaarsolo’s. Het titelnummer 'Code Black' is ook te vinden als videoclip op YouTube.

Door het afwisselen van het hardere brute hakwerk en wat melodieuzere thrash weet het viertal uit Overijssel de spanning op de cd redelijk op pijl te houden. Wanneer de cd over de helft is krijg ik wel het gevoel dat ik alles al gehoord heb. Misschien ben ik door de overvloed aan thrash en death metal bands wat verwend geraakt. Desalniettemin is Code Black een goed debuut. Nu is het nog wachten op optredens van de heren, het plaatje heeft me erg nieuwsgierig gemaakt
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Portall Label:Eigen Beheer
LEFT – The Quest For Fire

LEFT - The Quest for FireDe afgelopen jaren heeft de Eindhovense rockband LEFT aardig wat...

Grendel – A Change Through Destruction

Grendel - A Change Through Destruction Het Finse Grendel (niet te verwarren met het gelijknamige electro...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT