RECENSIE: The Parlor Mob - And You Were a Crow

The Parlor Mob - ’And You Were A Crow’
2009-05-07 The Parlor Mob is een vijfkoppige old-skool vintage rockband met een nieuwe rand. De band is afkomstig uit New Jersey en maakt op het eerste gehoor van die jaren ’70 stampers á la Zeppelin en Sabbath. De gedachte aan Led Zeppelin versterkt de band door Mark Melicia’s hoge zangstem, die op sommige nummers ook bijna onafscheidelijk van Jack White van White Stripes is. En zelf geeft de band ook wel toe geluisterd te hebben naar Sabbath, althans dat doen verwijzingen zoals “There’s no doubt. This mob rules” in ieder geval sterk vermoeden. Toch is The Parlor Mob meer dan gewoon een 70s rip-off, of een Wolfmother (een hype van een tijdje geleden). De muziek die The Parlor Mob brengt is ouderwets, maar dan net iets meer. Nummers zoals ‘When I was an orphan’ met mooi uitgewerkte geluidslandschappen en een modern geluid, of ‘Angry Young Girl’ met rustig achtergrondgeluid maken de cd gevarieerder maar toch herkenbaar.

Misschien heeft het te maken met de producer van de cd: Jacquire King. Deze producer van bijvoorbeeld Kings of Leon en Tom Waits, mocht And You Were A Crow produceren en blijkt na het succes van de eerstgenoemde goed geschikt om traditionele rock goed toegankelijk te maken voor een heel groot publiek. Ook werkt het voor de band mee dat ze zich niet wagen aan uitgesproken geluiden. Over het algemeen is alles lekker luistervriendelijk en zou het je daardoor ook niet per sé opvallen als de band een nummer op de radio heeft. Wel mis je na het doorlopen van alle nummers een beetje de uitschieters.

Al met al is het aan de hand van deze cd lastig te zeggen wat de band gaat doen. Mogelijk is het een eendagsvlieg zoals het goed vergelijkbare Wolfmother, mogelijk weet The Parlor Mob zich meer te vernieuwen en is het een blijver. Voor nu is het een lekker luister album, zonder enorme uitschieters. En dat is gemiddeld.
Recensent:Erik Oudman Artiest:The Parlor Mob Label:Roadrunner Records
Renaissance - Dreams and Omens: Live At The Tower Theatre 1978

Renaissance - Dreams & Omens Renaissance ontstond eind jaren ’60, na het verlaten van twee leden van The...

Fiction Family – Fiction Family

Fiction Familiy - Fiction Family Fiction Family is een samenwerking tussen Jon Foreman, de voorman van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT