RECENSIE: The Horse Company - Olympus

The Horse Company - Olympus
2009-07-26 Nederlandse bands die de overtocht wagen naar de Verenigde Staten om daar een album op te nemen is een fenomeen dat steeds vaker plaats vindt. Zo nam de Nederlandse band The Horse Company hun tweede plaat Olympus op in de Echo Lab studio in Denton, Texas. Dit album moet het succes evenaren dat zij hadden met hun debuutalbum. Het debuutalbum waarvan de single 'Own Sweet Time' zelfs airplay kreeg op Radio 3FM.

Naar eigen zeggen bevat Olympus de veertien beste indierock liedjes uit de geschiedenis van de Nederlandse muziek. Muzikaal gezien heeft de band met dit album het meest weg van een Foo Fighters die zijn opgenomen na het innemen van een overdosis ADHD-remmers. De Foo Fighters die de plank toentertijd flink mis sloegen met het tweede deel (One Not So Loud) van de dubbelplaat In Your Honor uit 2007.

Een van de grote media die lovend sprak over het debuutalbum dat ze "een heel album durfde te rocken", zullen na het horen van Olympus waarschijnlijk van mening veranderen. Dit tweede album klinkt namelijk behoorlijk mak. Het album begint echter met 'Both Our Dreams Collide' en 'Starting To Get Better' nog wel met enig pit. maar dut later het album wat in met songs als 'Love Will Lead You Home' en 'Pick It Up'. Jammer genoeg, voor The Horse Company en ons als luisteraar, blijft dit album veel al liggen in een schoonheidsslaapje.

Gezegd moet wel worden dat Olympus professioneel klinkt en de vormgeving waarin de digipack komt er gelikt uitziet. Helaas voegt dit alleen maar iets toe wanneer de plaat zelf ook uit je CD-speler spat.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:The Horse Company Label:V2 Records
Drive like  - Elmwood

Drive Like Maria - ElmwoodIn Nederland zijn de laatste tijd een aantal bands in het genre van papa’s...

Patrick Watson – Wooden Arms

Patrick Watson - Wooden Arms Het massaal bejubelde Close To Paradise luidde een bescheiden doorbraak van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT