RECENSIE: Super 88 - Girth Grind Gossip

Super 88 - Girth Grind Gossip
2009-07-12 Elk weekend reizen de bandleden van Super 88 (een muscle car) af naar stiltegebied De Grote Peel (tussen de ‘xtc-labs’) om de stilte weg te nemen. Tien retro-rock nummers met wat gitaarexperimenten zijn het resultaat op Grith Grind Gossip, de eerste echte cd sinds de oprichting in 1999 die de band uit heeft gegeven.
Voor een in Eigen Beheer gegeven een goed uitziende buitenkant (oranje hoes met de drie bandleden op verschillende manieren aan het rollskaten) en een relatief goede mix van de instrumenten op de cd zelf. Het als 7” verschenen ‘Singlenight’ voorspelde al van te voren de rolschaatsen.

Opvallend is de manier waarop Super 88 tourt. Iedere tour lijkt er wel een andere bassist meegenomen te worden naar de shows. Ook opvallend is de diversiteit aan nummers die mogelijk gedeeltelijk daardoor ontstaat. Het rustige, van hoge achtergrondtoontjes voorziene ‘Hey Kids’ wisselt de hardere ‘Wreck This Car’ en ‘Singlenight’ af. Onderweg komen we ook het introverte psychedelische ‘Put it Away’ tegen. Van de band blijkt voornamelijk op dit nummer dat toch de zanger op sommige momenten de zwakste schakel kan zijn. Ondanks de lange uithaal tijdens het nummer, blijft het geluid eigenlijk wat dunnetjes bij de gitaarmuren die ontstaan. Ook op ‘To the Ground’ haalt hij niet het bereik wat je idealiter zou hebben.

Al met al een interessante plaat met veel variatie. Leuke gitaarriffs, veel diversiteit.
Wat er niet al uit een varkensstal kan komen.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Super 88 Label:Eigen Beheer
Fair Warning – Aura

Fair Warning - Aura Fair Warning is een Duitse band die in 2006 een zeer sterke comeback maakte...

Blues Junkies – The Blues Junkies

The Blues Junkies - The Blues Junkies Met een bandnaam als The Blues Junkies weet je als luisteraar vaak al voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT