RECENSIE: Mooi Wark - Rock & Rodzooi

Mooi Wark - Rock & Rodzooi
2009-08-10 Bij het aanbreken van het nieuwe festivalseizoen en Zwarte Cross in het vooruitzicht komen de dialectrockers van Mooi Wark met een nieuw album waarop In de Blote kont geëvenaard dan wel voorbij gegaan moet gaan worden.

Nee, de jongens zijn niet slechter geworden in het spellen van woorden: Rodzooi refereert aan Hot Rod, het thema van de nieuwe toer. Drummer Dennis Hendriks (Lookie) werd vervangen door oud Jovink en de Voederbietels-drummer John Roffel. Verder is er eigenlijk totaal geen verschil met vroeger. Niet heel intelligente, lichtelijk ordinaire, maar niettemin toch goed bekkende zinnen (onder invloed van minimaal een tray Grolsch) als "Ik weet daj bliede bent aj mij ziet. Want tepels liegen niet" en "Altied ant wark met de trekkes op de boerderije. Of met een wichie bij de heuj pakkies een beetie vrijen" schreeuwzingen de siepelrockers (plattelandsjongens die van bier en meiden houden) nog steeds vol overgave over de eenvoudige akkoordenschema’s.

Een soort Nederlandse Bloodhound Gang met bier en tietenrock is Mooi Wark. Het kan ze dan ook niet echt donderen dat de nieuwe cd qua uitvoering toch net wat onder doet aan de Paradiso DVD set. Hierbij vertrok heel Noord Nederland en achterhoek per bus om in een uitverkocht Paradiso te gooien met ladingen bier. De cultstatus is inmiddels toch al vastgesteld zoals ik laatst op een “boerenbruiloft” kon merken. Als stadse jongen stond ik nietsvermoedend aan de rand van de dansvloer toen opeens ‘In de blote kont’ voorbijkwam. Voorzien van een geperfectioneerde choreografie danste iedereen zich een slag in de rondte. Het fenomeen Mooi Wark bevindt zich, als bruiloftsknaller, dus nog steeds op de weg naar boven. Rock & Rodzooi is een aanvulling die past bij het eerdere werk en daar niet per sé iets aan toevoegt, maar ook niet aan afdoet. Als je houdt van bier gooien, bezopen meelallen en eenvoudige aanstekelijke muziek is en blijft Mooi Wark jouw band.


Eerdere recensies van Mooi Wark:
- 22-01-2009: Live in Paradiso;
- 23-01-2008: Bok 'm D'r Op!.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Mooi Wark Label:CNR Records
Sights & Sounds – Monolith

Sights & Sounds - Monolith Sights & Sounds is een buitenprojectje van Andrew Neufeld, de zanger en...

Horse Meat Disco – Horse Meat Disco

Horse Meat Disco - Horse Meat Disco Horse meat disco is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste disco...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT