RECENSIE: Bambix - Club Matucheck

bambix-clubmathucheck
2004-12-18 Al sinds 1988 draait Bambix mee in het punkwereldje. In Nederland nooit echt bekend geworden, maar in het buitenland toch een van de bekendere Nederlandse punkbands. 'Club Matucheck' is het vijfde album van dit punktrio. Zoals we gewend zijn van punkbands duren de 13 nummers niet veel langer dan een half uur.
Het intro van het eerste nummer knalt er meteen in, maar als zangeres Wick Bamibix begint te zingen valt het toch even tegen. Een duidelijk accent en een enigszins vlakke zang is het eerste wat opvalt. Gelukkig maakt zij dit op de rest van het album weer helemaal goed: in nummers als 'So Sorry Song' en 'Coupe Turn Off' komt haar zang veel beter uit de verf.
De ritmesectie staat over het algemeen als een huis (hoewel de overgang van intro in het laatste nummer 'Media Medusa' wel erg abrupt overkomt) en de productie klinkt als een typische Menno Bakker-productie: stevig, maar toch gelikt. De nummers zitten goed in elkaar en de refreintjes blijven in je hoofd zitten. Het klinkt allemaal wel wat gedateerd, het is een album dat in de jaren '90 zo door Epitaph uitgebracht had kunnen worden.
Al met al is het een prima album, hopelijk weet Bambix hier in Nederland ook wat zieltjes mee te winnen. Het is toch zonde dat men in het buitenland deze punkrockers beter op waarde weet te schatten.
Recensent:Peter Eijk Artiest:Bambix Label:Go-Kart Records
grolschbusters-rnrasshole

The Grolschbusters - Rock 'n' Roll, Asshole!Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik de bandnaam van the Grolschbusters ik...

linkinparkjayz-collisioncourse

Linkin Park - Collision Course Je kent ze misschien wel, van die Mash-Up videoclips laat op de avond bij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT