RECENSIE: Taking Back Sunday - Where you want to be

takinbacksunday-whereyouwan
2004-09-05 Het leek fantastisch te gaan met Taking Back Sunday. Hun debuutalbum 'Tell All Your Friends' uit 2002 was een groot succes en het leek ze alleen maar voor de wind te gaan. Helaas stapten 2 van de 5 leden uit de band. De overgebleven 3 leden zaten echter niet bij de pakken neer, en met 2 nieuwe leden werd het volgende album geschreven en opgenomen.
'Where You Want To Be' bevat 11 stevige emo-nummers. De meerstemmige vocalen klinken goed, zowel in de gezongen stukken als wanneer er geschreeuwd wordt. Helaas lijken de stem van de zanger en de achtergrondzang van de nieuwe gitarist soms wel erg op elkaar, waardoor de tweede stem minder toevoegt dan zou kunnen. De zanglijnen zijn catchy, maar beginnen na een aantal nummers ook wel erg op elkaar te lijken.
Het album is goed geproduceerd, met name het gelaagde gitaarwerk dat varieert van zachte melodieuze stukken tot de wat hardere refreinen. De nummers zijn jammer genoeg niet enorm verrassend. Waar een band als Audio Karate bewijst dat punk best poppy kan zijn zonder voorspelbaar te klinken, vervalt Taking Back Sunday wel erg in de emoclichés. De dynamiek van de nummers is vrijwel aldoor hetzelfde: rustig coupletje, heftig refrein en weer terug naar het rustige coupletje. Zelfs na een aantal keren het album beluisterd te hebben, zijn een hoop van de nummers nog steeds niet uit elkaar te houden en springt er ook niet een nummer echt uit.
Een aanrader voor de fans en voor liefhebbers van poppunk met ietwat zeurderige vocalen, maar geen topper.
Recensent:Peter Eijk Artiest:Taking Back Sunday Label:Victory Records
suncloud-waitingforsomeonelikeme

Suncloud - Waiting for someone like meSuncloud. Sun cloud. Zon wolk. De naam verraadt deze band eigenlijk al een...

beyondlickin-pantysnatcher

Beyond Lickin' - Return Of The Pantyhose Snatcher Net ten zuidwesten van Rotterdam ligt een klein dorpje waar de stank als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT