RECENSIE: Liftid - Stars and Lions

liftid-StarsLions
2005-01-06 Bij de meeste van jullie festivalsbezoekers zal er bij de naam Liftid wel een lampje gaan branden. Deze Limburgse mannen werden uitgeroepen tot beste band van Limburg, en speelden daardoor op Pinkpop 2003. Ook zijn ze meegegaan als support-act op de tour van Clawfinger en Linea77. Uiteraard heeft de band daar al aardig wat zieltjes voor zich gewonnen.

Zelf beschrijven ze de muziek het liefst als High-School metal, oftewel lekker voor de fun muziek maken. Het wordt gelukkig wel allemaal strak en serieus uitgevoerd. Bands die bij beluistering van ‘Stars and Lions’ meteen te binnen schieten zijn namen als 40 Below Summer, Hed (pe), en Rage Against The Machine. Eigenlijk valt er niet echt een goede vergelijking te maken, omdat mede dankzij de afwisseling van de drie zangers een eigen geluid ontstaat. Persoonlijke uitschieters vind ik het nummer ‘Greed’, met zijn mooie afwisseling tussen de groove en de gestoorde zang. Ook openingsnummer ‘Penny’ liegt er niet om. Fans van bovenstaande bands, en andere alternatieve bekende bands moeten Liftid dus zeker eens de kans geven door ‘Stars And Lions’ een keer te beluisteren. Wat heb je liever dan elf knallende nummers op een schijfje?

Na Stars And Lions goed te hebben beluisterd, kan ik niet anders concluderen dat dit een prima cd is. Daar komt nog bij dat deze band uit ons eigen kleine kikkerlandje komt. Dit is dus sowieso al verplichte kost voor de alternatieve muziekliefhebber. Je krijgt er geen spijt van deze cd in huis te halen. Keep up the good work guys!
Recensent:Maarten Artiest:Liftid Label:Eigen Beheer

Punktual - Good or Evil?In de naam Punktual zit het woord punk al verweven, en vanzelfsprekend kan je...

landofairplanes-delta

Land Of Airplanes - Delta Postgrunge, is dat weer iets nieuws? Na post-rock en post-core, duikt nu deze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT