RECENSIE: Heidi Happy - Flowers, Birds and Home

Heidi Happy – Flowers, Birds And Home
2010-01-20 Wat kunnen we beter gebruiken in de donkere wintermaanden dan een zangers die Heidi Happy heet? Niets toch. En het is helemaal mooi meegenomen dat deze dame uit Zwitserland nog aanstekelijk, en soms zelfs, vrolijke nummers schrijft. Al is de onderliggende boodschap vaak minder vrolijk. En toch hou je een goed gevoel over na het luisteren van haar onlangs verschenen tweede album Flowers, Birds And Home.

Priska Zemp, de echte naam van Heidi Happy, begon haar muzikale carrière in 2005. Althans, haar serieuzere aanpak in Amsterdam. Heidi heeft daar gestudeerd en langzaam maar zeker een plaats veroverd op de Amsterdamse, en later ook andere Nederlandse poppodia. De doorbraak kwam echter in 2007 toen ze in Zwitserland een prijs ontving van de Swiss Broadcasting Corporation. En met het winnen van deze prijs was de stap om een heel album op te nemen makkelijker te nemen.

Flowers, Birds And Home begint met het klassiek-achtige ‘Hush’. Maar zodra Heidi begint te zingen veranderd de muziek in een meer jazz en soul geluid. Dat de muziek ook aanstekelijk is bewijst het refrein van ‘Fool’. Toch wel het beste nummer van het album. Maar ook nummers als ‘Fulltime Running’ en de eerste single van het album, ‘O-o-oh’ zullen goed ontvangen worden door de meeste luisteraars. Haar goede mix tussen klassiek, pop en jazz maakt Flowers, Birds And Home tot een prima plaat.

Een klein minpuntje aan dit album zijn de korte instrumentale tracks die erop staan. Niet onaardig maar eigenlijk overbodig. Aangezien Heidi een prachtstem heeft horen we haar liever zingen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Heidi Happy Label:Coast To Coast
Skindred  - Shark Bites And Dog Fights

Skindred - Shark Bites and Dog FightsEen van de meest interessante bands op metal gebied van de afgelopen jaren is...

Underworld vs. The Misterons - Athens

Underworld - Athens (met The Misterons) Voor elke zichzelf enigszins respecterende muziekliefhebber behoeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT