RECENSIE: Gorgoroth - Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt

Gorgoroth – Quantos Possunt Ad Satanitatem
2010-02-16 Na lang lopende rechtszaken zijn de raadsels eindelijk de wereld uit: Infernus is de eigenaar van Gorgoroth en de twee vroegere boegbeelden hebben een andere band opgericht, maar mogen nog wel werk spelen van hun oude band. De nieuwe plaat van Gorgoroth staat in ieder geval nog steeds voor dezelfde muziek als toen de oude groep nog samen was: true Norwegian Black Metal.

Op de bijlage bij het schijfje zijn teksten te vinden als “Gorgoroth is without doubt the truest Norwegian black metal band that ever existed” en “QPAST’ is without doubt the strongest record they’ve ever done”. Voor de liefhebber van black metal zullen deze uitspraken wellicht als waarheid gezien worden, aangezien de band met deze langspeler goed werk aflevert.

Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt is een schijfje gevuld met negen black metal tracks zoals black metal hoort te klinken. Niets speciaals, niets geks, gewoon ‘true Norwegian’ black metal. Dat er een nieuwe zanger is die de naam ‘Pest’ draagt is goed te horen. De toevoegingen van Frank Watkins (Obituary) en Tomas Asklund (ex- Dissection) brengen muzikaal echter weinig nieuws met zich mee op de plaat.

Dit album is zeer geschikt voor liefhebbers van black metal. Als je onbekend bent met het genre, zoek dan naar een van de oudere platen van de band.
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Gorgoroth Label:Regain Records / Suburban
The Dynamites ft. Charles Walker – Burn it down

The Dynamites ft. Charles Walker - Burn it DownHet lijkt de laatste tijd maar een favoriete bezigheid van de...

A Skylit Drive - Adelphia

A Skylit Drive - Adelphia Adelphia is inmiddels de derde release van de uit California afkomstige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT